Ζυμαρικά με σάλτσα ντομάτας και μπέικον

Ζυμαρικά με σάλτσα ντομάτας και μπέικον

https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-----12/

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε το βούτυρο Lurpak στο τηγάνι μέχρι να αποκτήσει ένα απαλό χρυσό χρώμα και τσιγαρίζουμε το μπέικον σε δυνατή φωτιά για περίπου 3 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τσιγαρίζουμε για επιπλέον 3 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό και να αποκτήσει καφέ χρώμα. Στη συνέχεια το τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Στο τηγάνι προσθέτουμε τις ντομάτες, το κόκκινο κρασί, το θυμάρι, τη ζάχαρη και τα μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, με σκεπασμένο το τηγάνι, για περίπου 20 λεπτά.
  • Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Πριν τα σουρώσουμε, κρατάμε στην άκρη 100 ml από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια. Προσθέτουμε τα κομματάκια του μπέικον και το νερό στην σάλτσα ντομάτας. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι. Τοποθετούμε τα ζυμαρικά στην σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε το Αυθεντικό Δανέζικο σκληρό τυρί τριμμένο σε ξεχωριστό μπολ.
Συμβουλές

Συνοδεύεται με: Πράσινη σαλάτα

Υλικά

Μπέικον σε φέτες
300 γρ.
Βούτυρο Lurpak
25 γρ.
Αποφλοιωμένες ντομάτες (σε κονσέρβα)
400 γρ.
Κόκκινο κρασί
100 ml
2 κουταλάκια του γλυκού θυμάρι
Της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά
Ζυμαρικά
600 γρ.
Ζεστό νερό (από τα ζυμαρικά)
100 ml
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Arla Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό Τυρί τριμμένο
200 γρ.