Μπρουσκέτες με μανιτάρια και σάλτσα πέστο
  • Arla
  • Συνταγές
  • Μπρουσκέτες με μανιτάρια και σάλτσα πέστο

Μπρουσκέτες με μανιτάρια και σάλτσα πέστο

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά Χρόνος Μαγειρέματος : 20 λεπτά

Εκτέλεση

  • Πλένετε καλά τα μανιτάρια τα αφήνετε να στεγνώσουν και τα κόβετε σε λεπτές φέτες. Στην συνέχεια καθαρίζετε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβετε. Πλένετε στραγγίζετε και κόβετε τα φύλλα του βασιλικού. Ξεφλουδίζετε τις σκελίδες του σκόρδου και τις κόβετε πολύ λεπτές. Βάζετε το βασιλικό και το σκόρδο σε ένα μίξερ και τα λιώνετε μέχρι να γίνουν πουρές. Καβουρντίζετε τα 25 γραμμάρια κουκουνάρια στον φούρνο για 3 λεπτά στους 200 βαθμούς. Ανακατεύετε τον πουρέ του βασιλικού και σκόρδου μαζί με το κουκουνάρι και προσθέτετε το ελαιόλαδο και αλάτι και πιπέρι καθώς και την τριμμένη παρμεζάνα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Η σάλτσα πέστο είναι έτοιμη. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρετε σε δυνατή φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και στην συνέχεια προσθέτετε και τα μανιτάρια. Πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζετε σε δυνατή φωτιά μέχρι τα μανιτάρια να πάρουν σκούρο χρώμα και να είναι τραγανά. Αλείφετε τις 8 φέτες του τοστ με την σάλτσα πέστο. Από πάνω προσθέτετε τα σοταρισμένα μανιτάρια και πασπαλίζετε με το τριμμένο σκληρό τυρί προσθέτοντας προαιρετικά τις κορφές από την φρέσκια ρίγανη. Σερβίρετε τις μπρουσκέτες ζεστές σαν ορεκτικό μαζί με κόκκινο κρασί .
Συμβουλές

Η παραπάνω συνταγή περιλαμβάνεται στο βιβλίο Εύκολες Συνταγές με Τυριά του σεφ Αλέξανδρου Παπανδρέου, το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιούνιο 2010 απο τις Εκδόσεις Ψυχογιός

Υλικά

Ψωμί ολικής άλεσης φρυγανισμένες
8 φέτες
Ασπρομανίταρα
400 γραμμάρια
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1
Arla Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό Τυρί τριμμένο
100 γρ.
Ελαιόλαδο
4 κουταλιές
Φρέσκια ρίγανη
4 κορφές
Για την σάλτσα πέστο:
Κλωνάρια βασιλικό
6
Σκόρδο
2 σκελίδες
Παρμεζάνα τριμμένη
2 κουταλιές
Ελαιόλαδο
120 ml
Κουκουνάρι
25 γρ.
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι