Ατομικές τάρτες με πράσο και ανάμεικτα τυριά
  • Arla
  • Συνταγές
  • Ατομικές τάρτες με πράσο και ανάμεικτα τυριά

Ατομικές τάρτες με πράσο και ανάμεικτα τυριά

Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά Χρόνος ψυγείου: 30 λεπτά (έως 1 ημέρα) Χρόνος ψησίματος: 30- 35 λεπτά
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/------123456789/

Εκτέλεση

  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με τα πράσα μέχρι να μαραθούν και να είναι ψημένα με μία κουταλιά βούτυρο και μια κουταλιά ελαιόλαδο. Στην συνέχεια τα αφήνετε σε ένα μπολ να κρυώσουν. Μόλις έχουν κρυώσει προσθέτετε το σκληρό τυρί, το κατσικίσιο τυρί, τα αυγά, το γάλα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε το αλάτι και τον κρόκο του αβγού στο μπολ του μίξερ. Χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα μαζί με τα κομμάτια βούτυρο. Όταν η ζύμη αρχίζει να μοιάζει με ψίχουλα ρίχνετε το κρύο νερό και χτυπάτε για 1-2 λεπτά ακόμα. Μεταφέρετε την ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνετε για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει η ζύμη. Τυλίγετε την ζύμη με πλαστική μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Ανοίγετε την ζύμη με έναν πλάστη σε καθαρή και αλευρωμένη επιφάνεια και φτιάχνετε τέσσερα μικρά ταρτάκια με διάμετρο από 10 έως 12 εκατοστά. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220Ο C για 10 λεπτά τοποθετώντας μια λαδόκολλα με φασόλια για βάρος. Αφαιρείτε την λαδόκολλα και ψήνετε για άλλα 10 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτετε στις τάρτες την γέμιση με τα πράσα και τα τυριά και ψήνετε στην ίδια θερμοκρασία για 12-15 λεπτά. Ιδανικά σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.
Συμβουλές

Η παραπάνω συνταγή περιλαμβάνεται στο βιβλίο Εύκολες Συνταγές με Τυριά του σεφ Αλέξανδρου Παπανδρέου, το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιούνιο 2010 απο τις Εκδόσεις Ψυχογιός

Υλικά

Πράσα (το λευκό κομμάτι) ψιλοκομμένο
2
Φρέσκα κρεμμυδάκια
2
Arla Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό Τυρί τριμμένο
80 γρ.
Κατσικίσιο τυρί
100 γρ.
Αυγά
2
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Γάλα
40 ml
Για την τάρτα:
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γραμμάρια
Του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι
Βούτυρο
125 γραμμάρια
Κρόκος μεσαίου αυγού
1
Ml νερό
Επιπλέον αλεύρι
30 γρ.