Σαλάτα με ρεβίθια, φρέσκο σκόρδο και μυρώνια
  • Arla
  • Συνταγές
  • Σαλάτα με ρεβίθια, φρέσκο σκόρδο και μυρώνια

Σαλάτα με ρεβίθια, φρέσκο σκόρδο και μυρώνια

Χρόνος προετοιμασίας: 35 λεπτά Χρόνος βρασίματος: 30 λεπτά
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/------1234567/

Εκτέλεση

  • 1. Σε ένα μεγάλο μπολ από το προηγούμενο βράδυ βάζετε τα ρεβίθια να φουσκώσουν μέχρι το πρωί.
  • 2. Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό τα βράζετε για 30 λεπτά μαζί με ένα ολόκληρο ξερό κρεμμύδι και στην συνέχεια τα σουρώνετε και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ και τα αφήνετε να κρυώσουν.
  • 3. Σε ένα μικρό μιξεράκι η σε ένα μπολ με ένα σύρμα ανακατεύετε την μουστάρδα μαζί με τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο και προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • 4. Περιχύνετε τα ρεβίθια με το παραπάνω μείγμα και προσθέτετε τα φρέσκα σκόρδα ψιλοκομμένα, το μυρώνι και το σκληρό κίτρινο τυρί και ανακατεύετε.
  • 5. Σερβίρετε σε βαθιά ατομικά μπολ.
Συμβουλές

Το φρέσκο σκόρδο το βρίσκετε εύκολα τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο και στην όψη είναι ίδιο με τα φρέσκα κρεμμυδάκια

Η παραπάνω συνταγή περιλαμβάνεται στο βιβλίο Εύκολες Συνταγές για Σαλάτες του σεφ Αλέξανδρου Παπανδρέου, το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιούνιο 2010 απο τις Εκδόσεις Ψυχογιός

Υλικά

Ρεβίθια
400 γρ.
2 φρέσκα σκόρδο ψιλοκομμένα
1 ματσάκι μυρώνι ψιλοκομμένο
1 ξερό κρεμμύδια
Arla σκληρό τυρί τριμμένο
100 γρ.
Ελαιόλαδο
100 ml
Χυμό απο ενα λεμόνια
1 κουταλάκι μουστάρδα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι