Αυγοφέτες τηγανητές με βούτυρο, τομάτα και τυρί
  • Arla
  • Συνταγές
  • Αυγοφέτες τηγανητές με βούτυρο, τομάτα και τυρί

Αυγοφέτες τηγανητές με βούτυρο, τομάτα και τυρί

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 5 λεπτά 2 Μερίδες
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/------1/

Εκτέλεση

  • Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύετε με ένα πιρούνι τα αυγά μαζί το γάλα και την κέτσαπ.
  • Κόβετε τις φέτες του τοστ στη μέση και διαγώνια. Στην συνέχεια βουτάτε στο μείγμα μια μια τις φέτες του ψωμιού μέχρι να απορροφήσουν από το μείγμα αυγού και γάλατος και μετά τις στραγγίζετε ελαφρώς για να τις τηγανίσετε.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο κι όταν αυτό κάψει ρίχνετε τις φέτες. Τηγανίζετε 2 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν από κάθε πλευρά.
  • Το αφαιρείτε και προσθέτετε στο ίδιο τηγάνι χωρίς να το πλύνετε τις τομάτες. Τις σοτάρετε για 2-3 λεπτά και προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Σερβίρετε τις αυγόφετες ζεστές σε ένα ατομικό πιάτο και από πάνω προσθέτετε τις σοταρισμένες τομάτες καθώς και το Delite 17% κομμένο σε λεπτές λωρίδες.
Συμβουλή σερβιρίσματος

Οι αυγόφετες σερβίρονται εκτός από αλμυρές με διάφορες μαρμελάδες ή απλά με ζάχαρη Για αυτή την συνταγή καλό είναι τα αυγά και το γάλα να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου.

Υλικά

3 αυγά μεσαία
Φλιτζανιού γάλα φρέσκο
Κέτσαπ
1 κουταλιά
Ψωμί για τοστ
4 φέτες
Τυρί Arla Delite Active 5%
4 φέτες
Βούτυρο Lurpak
2 κουταλιές
2 ντομάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι