Σπιτικές κοτομπουκιές παναρισμένες με σουσάμι και βούτυρο Lurpak
30
Μια συνταγή απο τον Αλέξανδρο Παπανδρέου
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής τοποθετείτε τα στήθη κοτόπουλο και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα στήθη σε μικρά φιλετάκια και τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ.
Πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σε 3 διαφορετικά μπολ τοποθετείτε το αλεύρι, το λιωμένο βούτυρο Lurpak και το άσπρο με το μαύρο σουσάμι σε ένα μπολ ανακατεμένα.
Πανάρετε τα φιλετάκια κοτόπουλο περνώντας τα πρώτα από το μπολ με το αλεύρι, μετά στο μπολ με το βούτυρο και τέλος από το μείγμα με το σουσάμι.
Τοποθετείτε τις κοτομπουκιές σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο κελσίου για 12-14 λεπτά.
Όταν οι κοτομπουκιές είναι έτοιμες τις αποσύρουμε από τον φούρνο και με μία σπάτουλα τις τοποθετούμε πάνω σε μία σχάρα για να κρυώσουν λίγο χωρίς να πανιάσουν από κάτω.