Προφιτερόλ με κρέμα φράουλας & σάλτσα ζεστής σοκολάτας
  • Arla
  • Συνταγές
  • Προφιτερόλ με κρέμα φράουλας & σάλτσα ζεστής σοκολάτας

Προφιτερόλ με κρέμα φράουλας & σάλτσα ζεστής σοκολάτας

Μια συνταγή του Chef Γιάννη Κανδυλίδη απο την εκπομπή CHEF Στον Αέρα

Εκτέλεση

Για την κρέμα πατισιέ
  • Χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα αβγά, τη ζάχαρη και το αλεύρι για περίπου 5 λεπτά, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει. Παράλληλα ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα. Προσθέτουμε το 1/3 από το ζεστό γάλα στο μείγμα των αβγών, λίγο λίγο, ώστε να μην κόψει. Όταν το μείγμα πάρει θερμοκρασία, το βάζουμε όλο στην κατσαρόλα με το γάλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να δέσει, αλλά με προσοχή στην φωτιά. Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο. Καλύπτουμε την κρέμα με διάφανη μεμβράνη, την αφήνουμε να κρυώσει και τη βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.
Για την κρέμα φράουλας
  • Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι 4 κουταλιές νερό, τη ζάχαρη, τις φράουλες και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν πολύ. Τέλος, προσθέτουμε τον δυόσμο. Έπειτα πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ τις βρασμένες φράουλες και προσθέτουμε το λικέρ φράουλας και τα φύλλα δυόσμου. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις πολτοποιημένες φράουλες στην κρύα πλέον κρέμα πατισερί και χτυπάμε με το μίξερ χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Για τη σάλτσα σοκολάτας
  • Βάζουμε σε ένα μπεν μαρί τη σοκολάτα, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, λίγο νερό και ανακατεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Βάζουμε την κρέμα φράουλας σε ένα κορνέ, ανοίγουμε τα σου με ένα μαχαιράκι και τα γεμίζουμε με την κρέμα. Περιχύνουμε τα σου με την σάλτσα σοκολάτας. Γαρνίρουμε με ωμές φράουλες και δυόσμο.

Υλικά

20 σου
10 φράουλες
80 ml λικέρ φράουλες
Της σούπας μαύρη ζάχαρη
2 κουταλιές
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
Για την κρέμα πατισιέ
Γάλα
500 ml
Ζάχαρη
100 γρ.
Αλεύρι
60 γρ.
Βούτυρο Lurpak
20 γρ.
1 λοβός απο βανίλιες
2 αυγά
Για τη σάλτσα σοκολάτας
Σοκολάτα κουβερτούρα
250 γρ.
Γάλα
100 ml
60 ml κρέμα γάλακτος Arla
Βούτυρο Lurpak
60 γρ.