Εύκολη τούρτα παγωτό με κόκκινα φρούτα και μπισκότο καρύδας | Arla Foods
Εύκολη τούρτα παγωτό με κόκκινα φρούτα και μπισκότο καρύδας

Εύκολη τούρτα παγωτό με κόκκινα φρούτα και μπισκότο καρύδας

Rate 1
Rate 2
Rate 3
Rate 4
Rate 5

(1 votes)

Παγωτό χωρίς παγωτομηχανή γίνεται; Φυσικά γίνεται και μάλιστα, με αυτό το εύκολο παγωτό φτιάχνετε μια πολύ λαχταριστή και δροσερή τούρτα.

-Μια συνταγή της Ιωάννας Σταμούλου απο το www.olivemagazine.gr

Υλικά

Υλικά για το μπισκότο της βάσης

  • 150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • λεμόνι
  • 100 γρ. ζάχαρη καστανή
  • καρύδα ινδική τρίμμα
  • 150 γραμμάρια βούτυρο Lurpak σε κυβάκια

Για το παγωτό φράουλα

  • 300 γραμμάρια φράουλες καθαρισμένες (καθαρό βάρος) + 100γρ. κόκκινα φρούτα ανάμικτα
  • 300 γρ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα
  • 50 ml γάλα φρέσκο
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • Arla κρέμα γάλακτος
  • λικέρ μαστίχα

Για τη διακόσμηση

  • λίγες φράουλες πλυμένες, καθαρισμένες + λίγα κόκκινα φρούτα ανάμεικτα
  • σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη

Εκτέλεση

Εκτέλεση

Πρώτα ετοιμάζετε το crumble: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και στρώνετε με χαρτί ψησίματος το ταψάκι του φούρνου σας. Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με την ινδική καρύδα, τη ζάχαρη και το ξύσμα του λεμονιού. Προσθέτετε το βούτυρο και ξεκινάτε να ανακατεύετε με τις άκρες των δαχτύλων μέχρι να πάρετε μια ψιχουλιαστή ζύμη. Την τρίβετε με τα δάχτυλα μέσα στο ταψί και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Αφήνετε να κρυώσει. Κόβετε ένα στρογγυλό δίσκο από το μπισκότο, όσο η βάση μιας στρογγυλής φόρμας με αποσπώμενο πάτο. Κρατάτε στην άκρη το υπόλοιπο μπισκότο για τη διακόσμηση. Για το παγωτό: Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τις φράουλες και τα κόκκινα φρούτα. Κατόπιν, ρίχνετε το λικέρ μαστίχας, το γάλα και τη ζάχαρη και χτυπάτε να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στη δυνατή ταχύτητα το μίξερ σε σαντιγί μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι. Προσθέτετε το τυρί κρέμα και χτυπάτε να ενσωματωθεί. Ρίχνετε το μίγμα της φράουλας και χτυπάτε για λίγο ακόμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μεταφέρετε το μίγμα στη φόρμα, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο ή σελοφάν και αφήνετε το παγωτό στην κατάψυξη να παγώσει για 6-8 ώρες τουλάχιστον. Όταν θέλετε να σερβίρετε, ξεφορμάρετε την τούρτα σε πιατέλα και διακοσμείτε την επιφάνεια με μπισκότα, φράουλες και ανάμικτα κόκκινα φρούτα και λιωμένη κουβερτούρα.

Συμβουλές

Για το παγωτό φράουλα μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μόνο 500γρ. φράουλες.