Συκώτι μοσχαρίσιο με φρέσκα κρεμμυδάκια, κόκκινο κρασί και κόλιανδρο
  • Arla
  • Συνταγές
  • Συκώτι μοσχαρίσιο με φρέσκα κρεμμυδάκια, κόκκινο κρασί και κόλιανδρο

Συκώτι μοσχαρίσιο με φρέσκα κρεμμυδάκια, κόκκινο κρασί και κόλιανδρο

Εκτέλεση

  • Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το συκώτι σε μικρές μπουκιές. Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά.
  • Προσθέτετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά.
  • Σοτάρετε τα κομμάτια του συκωτιού σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά προσθέτοντας αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά προσθέτοντας το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.
  • Σβήνετε με το κόκκινο κρασί και το βούτυρο και χαμηλώνετε την φωτιά και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Σε ένα μπολ τοποθετείτε τα τοματίνια, την ελιά ροδέλα και τον μαϊντανό μαζί με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά.
  • Όταν το συκώτι και η σάλτσα είναι έτοιμα πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο, αποσύρετε από την φωτιά.
  • Σερβίρετε σε ατομικά πιάτα την σαλάτα με τα τοματίνια και από πάνω το συκώτι με την σάλτσα.

Υλικά

800 γρ. συκώτι μοσχαρίσιο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
Βούτυρο LURPAK
2 κουταλιές
Ελαιόλαδο
1 κουταλιά
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κουταλιές ψιλοκομμένο κόλιανδρο
30 τοματίνια κομμένα στα 4
Ελιές ροδέλα
40 γρ.
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγο ελαιόλαδο