Βίδες με πέστο τομάτας και δανέζικο σκληρό τυρί τριμμένο

Βίδες με πέστο τομάτας και δανέζικο σκληρό τυρί τριμμένο

Χρόνος προετοιμασίας: 35 λεπτά Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών : 9-10 λεπτά

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα βράζετε νερό, 4 λίτρα περίπου, μαζί με λίγο χοντρό αλάτι.
  • Όταν το νερό πάρει βράση ρίχνετε τα ζυμαρικά για 9-10 λεπτά να βράσουν, και τα στραγγίζετε σε ένα σουρωτήρι.
  • Παράλληλα, πλένετε, στραγγίζετε και κόβετε τα φύλλα του βασιλικού για τη σάλτσα πέστο.
  • Ξεφλουδίζετε τις σκελίδες του σκόρδου και τις κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες.
  • Βάζετε το βασιλικό και το σκόρδο σε ένα γουδί και τα λιώνετε μέχρι να γίνουν πουρές.
  • Καβουρντίζετε τα κουκουνάρια στον φούρνο για 3 λεπτά στους 200Ο C βαθμούς και τα θρυμματίζετε στο γουδί.
  • Ανακατεύετε τον πουρέ του βασιλικού, με το ψιλοκομμένο σκόρδο, το κουκουνάρι και προσθέτετε το ελαιόλαδο και αλάτι και πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  • Στην συνέχεια προσθέτετε την σάλτσα τομάτας και ανακατεύετε πολύ καλά. (Την ίδια διαδικασία μπορείτε να την κάνετε σε ένα multi ανακατεύοντας όλα τα υλικά του πέστο μαζί).
  • Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια αφού τα έχετε πλύνει πολύ καλά.
  • Σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και μόλις μαραθούν προσθέτετε τα ζυμαρικά και την σάλτσα πέστο και ανακατεύετε απαλά μέχρι να ζεσταθούν.
  • Σερβίρετε σε ατομικά μπολ προσθέτοντας από πάνω το τριμμένο τυρί και μερικά φύλλα βασιλικού.
Συμβουλές

Η παραπάνω συνταγή περιλαμβάνεται στο βιβλίο Εύκολες Συνταγές με Τυριά του σεφ Αλέξανδρου Παπανδρέου, το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιούνιο 2010 απο τις Εκδόσεις Ψυχογιός

Υλικά

Ζυμαρικά:
Ζυμαρικά (βίδες)
500 γρ.
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
8 - 10 φύλλα φρέσκο βασιλικό
Arla Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό Τυρί
80 γρ.
Σάλτσα πέστο:
6 κλωνάρια βασιλικό
Σκόρδο
2 σκελίδες
Παρμεζάνα τριμμένη
65 γρ.
Σάλτσα Σαντορινιά
80 γρ.
Ελαιόλαδο
100 ml
Κουκουνάρι
25 γρ.
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι