Σαλάτα με απάκι στο τηγάνι, ρόκα και τριμμένο σκληρό τυρί
  • Arla
  • Συνταγές
  • Σαλάτα με απάκι στο τηγάνι, ρόκα και τριμμένο σκληρό τυρί

Σαλάτα με απάκι στο τηγάνι, ρόκα και τριμμένο σκληρό τυρί

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά Χρόνος σοταρίσματος: 3 λεπτά
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/---------1/

Εκτέλεση

  • 1. Με ένα μεγάλο μαχαίρι κόβετε το απάκι σε λεπτές φέτες και τις τοποθετείτε σε ένα μπολ.
  • 2. Προσθέτετε στο μπολ μία πρέζα αλάτι, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις δύο κουταλιές ελαιόλαδο και ανακατεύετε με δύο κουτάλια.
  • 3. Πλένετε καλά την ρόκα και τα φυλλαράκια μαϊντανού και τα αφήνετε να στραγγίσουν τα νερά τους.
  • 4. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το οποίο έχει ζεσταθεί σοτάρετε το απάκι σε δυνατή φωτιά. Σβήνετε με το ξίδι μπαλσάμικο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για δύο λεπτά.
  • 5. Παίρνετε μια μεγάλη σαλατιέρα και ανακατεύετε την ρόκα μαζί με τα φυλλαράκια μαϊντανού και προσθέτετε το σοταρισμένο απάκι και το τριμμένο τυρί. Περιχύνετε με τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο και προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • 6. Ανακατεύετε καλά με δύο κουτάλια και σερβίρετε σε βαθιά μπολ.
Συμβουλές

Η παραπάνω συνταγή περιλαμβάνεται στο βιβλίο Εύκολες Συνταγές για Σαλάτες του σεφ Αλέξανδρου Παπανδρέου, το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιούνιο 2010 απο τις Εκδόσεις Ψυχογιός

Υλικά

Απάκια
250 γρ.
Ελαιόλαδο
2 κουταλιές
3 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο
Arla Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό Τυρί τριμμένο
80 γρ.
2 ματσάκια ρόκα
Φυλλαράκια απο φρέσκο μαϊντανό
60 γρ.
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι