ΝΕΡΟ - ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ

Καλύτερη διατροφή με...

Περισσότερο νερό

Πολλές φορές ο εγκέφαλος μας λαμβάνει τα λάθος σήματα από το «μπερδεμένο» σώμα μας, που λέει ότι πεινάει, ενώ στην πραγματικότητα διψάει! 

Πίνοντας λοιπόν ένα ποτήρι νερό μισή ώρα πριν το γεύμα μας, διασφαλίζουμε πως όταν καθίσουμε για το φαγητό μας, η πείνα είναι αυτή που θα καθορίσει την όρεξη μας και την ποσότητα που θα φάμε, και όχι η δίψα.

Πολλοί από εμάς δεν πίνουμε αρκετό νερό ούτως ή άλλως και η αύξηση αυτής της πρόσληψής μπορεί να μας δώσει περισσότερη ενέργεια, καλύτερη συγκέντρωση και βελτιωμένη συνολικά υγεία.

Ενώ ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, με διαφορετικές απαιτήσεις, συνίσταται  γενικά να πίνουμε τουλάχιστον 2 λίτρα νερού την ημέρα. Θεωρείται  μια λογική σύσταση για να ξεκινήσετε!

Αν υπολογίσουμε και τους ζεστούς μήνες τους οποίους διανύουμε, ή την σωματική άσκηση και την επιπλέον απώλεια υγρών, τότε θα πρέπει ο αριθμός αυτός να αυξηθεί και ανάλογα τις ανάγκες και το σωματικό βάρος, να φτάσει και τα 4 λίτρα νερού ημερησίως!  

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να μπορέσετε να το πετύχετε, είναι να είστε με ένα μπουκάλι νερού 0.5L στο χέρι. Γεμίστε το, το πρωί και βεβαιωθείτε ότι το έχετε αδειάσει και γεμίσει 2 φορές σίγουρα μέχρι το μεσημέρι.