Arla Protein ροφήματα

Τούρτα με σοκολατούχο ρόφημα γάλακτος Arla Protein

Μια συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κ. σοκολατούχο ρόφημα γάλακτος Arla Protein
  • 200 γρ. σοκολατούχο ρόφημα γάλακτος Arla Protein χλιαρό
  • 1 πακέτο + 4 κομμάτια πτι μπερ ολικής άλεσης
  • 50γρ. καστανή ζάχαρη ή 100 γρ. μέλι
  • 80γρ. κορν φλάουρ
  • 130γρ. κάσιους ανάλατα ελαφρώς καβουρντισμένα στο φούρνο  

     

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

  • Σε μία κατσαρόλα αδειάζουμε τα 800γρ. από το ένα κιλό σοκολατούχο γάλα μαζί με τη ζάχαρη ή το μέλι και το τοποθετούμε στη φωτιά.
  • Σε ένα μπολ αδειάζουμε τα υπόλοιπα 200 γρ. από το κιλό γάλακτος και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε.
  • Ανακατεύουμε το γάλα συνεχώς και πριν πάρει βράση προσθέτουμε το κρύο γάλα με το κορν φλάουρ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου η κρέμα βράσει και δέσει.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Σε ένα τετράγωνο ταψάκι ή τσέρκι 20 x 20 στρώνουμε μία στρώση από τα μπισκότα που τα έχουμε βουτήξει για δευτερόλεπτα στο χλιαρό γάλα.
  • Συνεχίζουμε τη διαδικασία έως ότου τελειώσουν τα μπισκότα και τελειώνουμε με κρέμα.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για 2 – 3 ώρες, ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με χοντροκομμένα κάσιους.