Με απλά λόγια, οι παράγοντες φυσικής επικινδυνότητας περιλαμβάνουν οτιδήποτε μπορούμε να αγγίξουμε και να αισθανθούμε γενικότερα. Αυτό για παράδειγμα περιλαμβάνει αντικείμενα όπως βίδες, γυαλί, θραύσματα κτλ..
Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι δεν καταλήγουν ξένα σώματα στα προϊόντα μας, εκπαιδεύοντας στην προληπτική συμπεριφορά, υπαλλήλους και τεχνήτες οι οποίοι μπορεί να δουλεύουν προσωρινά στο γαλακτοκομείο. Οι τεχνήτες για παράδειγμα, δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν κενά δοχεία του γαλακτοκομείου για να αποθηκεύουν βίδες.
Ένα διαφορετικό παράδειγμα θα μπορούσε επίσης να έχει τη μορφή συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις, για την επεξεργασία / κοπή γυαλιού στις εγκαταστάσεις, όπως η αναγκαστική χρήση ειδικής επίστρωσης η οποία εμποδίζει τα θραύσματα του γυαλιού να καταλήγουν μέσα στα προϊόντα.
Στην περίπτωση ατυχήματος, υπάρχουν αντίστοιχες διαδικασίες αντιμετώπισης: