Πρόγραμμα διασφάλισης ποιότητας

Arlagården® για φαρμες

Οι παραγωγοί μας έχουν συμφωνήσει να διαχειρίζονται τις φάρμες τους και την παραγωγή γάλακτος σύμφωνα με ένα κοινό πρόγραμμα διασφάλισης ποιότητας, το οποίο ονομάζεται Arlagården®. Με τον τρόπο αυτό, διασφαλίζουν ότι το γάλα τους είναι άριστης ποιότητας και παράγεται με υπεύθυνο τρόπο – ενώ ταυτόχρονα προστατεύουν τη φήμη τους ως παραγωγών του συνεταιρισμού Arla.

Εκπαιδευμένοι γεωργικοί σύμβουλοι επισκέπτονται κάθε παραγωγό που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα και διασφαλίζουν ότι η φάρμα του τηρεί τους κανόνες που ορίζει το Arlagården®. Οι παραγωγοί που πρέπει να βελτιωθούν σε συγκεκριμένους τομείς θα λάβουν συμβουλές και θα δεχτούν επόμενη επίσκεψη για να διασφαλιστεί η ολοκλήρωση των βελτιώσεων. Εάν κάποιος παραγωγός ξαφνικά προβεί σε σημαντική παράβαση των κανόνων του προγράμματος, ο συνεταιρισμός δεν θα δεχτεί το γάλα του, έως ότου διευθετηθεί το ζήτημα.

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται στη Δανία και τη Σουηδία ήδη από το 2003, και έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται και στη Γερμανία μεταξύ των νέων παραγωγών του συνεταιρισμού μας.

Διαβάστε περισσότερα (στα αγγλικά) για τους τέσσερις ακρογωνιαίους λίθους του προγράμματος διασφάλισης ποιότητας Arlagården® για φάρμες και κατεβάστε ολόκληρο το πρόγραμμα σε μορφή PDF (στα αγγλικά)