Cheesecake κολοκύθας με Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα

Cheesecake κολοκύθας με Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα

Απολαύστε ένα κομμάτι υπέροχου cheesecake κολοκύθας - η καλύτερη πρόταση για το φθινόπωρο! Κάθε λαχταριστή μπουκιά απο αυτό το κρεμώδες cheesecake, συνδυάζει τέλεια τη φθινοπωρινή γεύση της γλυκειάς κολοκύθας με τo δυνατό , πικάντικο άρωμα της κανέλας , των μπαχαρικών του μοσχοκάρυδου και του τζίντζερ (πιπερόριζα). Αυτό όμως που το κάνει ακόμα καλύτερο, είναι το ότι χρησιμοποιώντας Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα - που φτιάχνεται μόνο απο 4 φυσικά συστατικά , χωρίς τεχνητά συντηρητικά - αυτή η εκδοχή του κρεμώδους cheesecake απο την Arla, θα είναι τόσο γευστική όσο τα αγνά συστατικά που περιέχει.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/pumpkin-cheesecake/

Εκτέλεση

ΒΑΣΗ
  • 1. Θρυμματίζετε τα μπισκότα και τα ανακατεύετε μέχρι να γίνουν μικρά ψίχουλα. Λιώνετε το βούτυρο και ανακατεύετε καλά με το θρυμματισμένο μπισκότο.
  • 2. Στρώνετε τη βάση μιας φόρμας κέικ (24 cm σε διάμετρο) με λαδόκολλα. Πιέζετε το μείγμα του μπισκότου στον πάτο της φόρμας μέχρι τα ψίχουλα του μείγματος να σχηματίσουν μια ενιαία βάση. Ψήνετε τη βάση στον φούρνο για 10 λεπτά στους 160 βαθμούς.
ΓΕΜΙΣΗ
  • 1. Για να φτιάξετε τη γέμιση, χωρίστε το κλωνάρι της βανίλιας κατα μήκος και αφαιρέστε απο αυτό τους σπόρους. Ανακατέψτε τους σπόρους με 2 κουταλάκια του τσαγιού ζάχαρη άχνη ώστε να διαχωριστούν μεταξύ τους. Χτυπήστε το Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα απαλά και ανακατέψτε το με τους σπόρους και τη ζάχαρη. Προσθέστε ξύσμα λεμονιού, χυμό και ανακατέψτε.
  • 2. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε τον πουρέ κολοκύθας με τα αυγά και τους κρόκους. Ανακατέψτε απαλά την κολοκύθα με το μείγμα του τυριού κρέμα περιχύνοντάς το στη βάση μπισκότου. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να το απλώσετε ομοιόμορφα σε μια στρώση. Τυλίξτε το εξωτερικό μέρος της φόρμας σε διπλή στρώση αλουμινόχαρτου καλύπτοντας τη βάση και επεκτείνετε το αλουμινόχαρτο μέχρι το επάνω μέρος της φόρμας. Το ποθετήστε τη φόρμα κέικ που τυλίξατε σε ένα μεγάλο ταψί με σχάρα και ρίξτε καυτό νερό στο ταψί - το νερό δε θα πρέπει να αγγίζει τη φόρμα, η οποία στηρίζεται στη σχάρα εντός του ταψιού. Ψήστε το cheesecake για περίπου 50' στους 160 βαθμούς. Το εξωτερικό τμήμα του cheesecake πρέπει να είναι σφιχτό, αλλά το εσωτερικό να είναι πιο μαλακό , σαν πουτίγκα. Αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά και ετοιμάστε την επικάλυψη.
  • 3. Για να φτιάξετε την επικάλυψη, χτυπήστε την crème fraiche με την ζάχαρη άχνη. Απλώστε στο cheesecake και ψήστε για 10 λεπτά. Καλύψτε τη φόρμα και τοποθετήστε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή κατα τη διάρκεια της νύχτας.
  • 4. Ανακατέψτε τους σπόρους κολοκύθας με το μέλι και απλώστε σε ένα κομμάτι λαδόκολλας. Ραντίστε με αλάτι και ψήστε για 15 λεπτά στους 100 βαθμούς ή μέψρι να ροδίσουν. Διακοσμήστε το cheesecake κολοκύθας με αποξηραμένα βερύκοκα και τους σπόρους που ψήσατε με μέλι.

Υλικά

ΒΑΣΗ
Μπισκότα ολικής άλεσης
75 γρ.
Μπισκότα τζίντζερ
75 γρ.
Βούτυρο
90 γρ.
Του γλυκού κανέλα
¼ κουταλάκι
Του γλυκού τριμμένο τζίντζερ (πιπερόριζα)
¼ κουταλάκι
Του γλυκού μείγμα μπαχαρικών
¼ κουταλάκι
Του γλυκού μοσχοκάρυδο
¼ κουταλάκι
ΓΕΜΙΣΗ
Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα
600 γρ.
Κονσέρβα πουρέ κολοκύθα
1
Καστανή ζάχαρη άχνη
150 γρ.
Αυγά
2
Κρόκοι αυγού
2
Βανίλια
1 κλωναράκι
Πορτοκάλι (ξύσμα και χυμός)
1
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Creme fraiche
200 γρ.
Ζάχαρη άχνη
50 γρ.
Αποξηραμένα βερύκοκα
Σπόρια κολοκύθες
50 γρ.
Του γλυκού μέλι
1 κουταλάκι
Αλάτι