Συνταγές για ισορροπημένη διατροφή

VEGETABLE BAR

Θρεπτικό & Νόστιμο

Σαλάτα Κοτόπουλο

Yλικά για 4-6 μερίδες:

  • 2 φλ. μαγειρεμένο ρύζι
  • 2 φλ. κοτόπουλο ψητό
  • 2 φλ. τριμμένα καρότα
  • ¼ φλ. ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
  • ¼ φλ. ελιές
  • ¼ φλ. ζωμό κοτόπουλο
  • ½ φλ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γλ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γλ. κανέλα
  • 1/8 κ.γλ. πιπέρι καγιέν
  • 100 γρ. Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το ρύζι και το κοτόπουλο αφού έχουν κρυώσει, τα καρότα, τα κρεμμυδάκια και τις ελιές. Σε ένα άλλο τοποθετούμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μικρό μίξερ χειρός για να ετοιμάσουμε το dressing. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και η σαλάτα μας είναι έτοιμη!

Εάν επιθυμείτε μπορείτε να προσθέσετε στο τέλος σαν γαρνιτούρα λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρέσκα πράσινα φύλλα σαλάτας της αρεσκείας σας!

______________________________________________________________

Θερμίδες  (kcal)  369
Υδατάνθρακες (g) 32,4
Σάκχαρα (g) 5,75
Λιπαρά (g) 15
Πρωτεΐνη (g) 24,8

Σαλάτα

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΤΟΝΟΣΑΛΑΤΑ

Υλικά

  • 450 γρ. Όσπρια της επιλογής σας (φασόλια ή/και φακές πολύχρωμα, ρεβύθια, μαυρομάτικα)
  • 150 γρ. τόνος σε νερό
  • 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, λεπτοκομμένη
  • ½ φλ. Λεπτοκομμένο ξερό κρεμμύδι
  • 100 γρ. Arla Protein Cottage Cheese 
  • ½ φλ. φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 4 κ.γλ. κάππαρη
  • 1 ½ κ.γλ. θυμάρι
  • ½ φλ. χυμό λεμονιού
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο & 6 ελιές
  • Mιξ φρέσκων πράσινων λαχανικών

Εκτέλεση

Μουλιάζετε στο νερό τα όσπρια (εφόσον χρειάζεται) και βράζετε με 2-3 πρέζες χοντρό αλάτι όσο επιθυμείτε για να γίνουν είτε πιο σκληρά είτε πιο μαλακά. Τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπωλ σαλάτας το mix των φρέσκων πράσινων λαχανικών (αφού τα έχετε ξεπλύνει και στεγνώσει καλά) και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά σε στρώσεις από πάνω. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και πριν το σερβίρισμα αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί.
______________________________________________________________

Θερμίδες  (kcal)  326
Υδατάνθρακες (g) 29
Λιπαρά (g) 16,3
Σάκχαρα (g) 4,5
Πρωτεΐνη (g) 18,5

Σαλάτα

Special Vitamin C salad

Υλικά

Για 4-5 μερίδες:

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα. Προσθέτουμε το ξύδι στη σως μαζί με ελάχιστο αλάτι και το αφήνουμε για 15-30 λεπτά να γίνει η  ζύμωση.  Αμέσως  μετά,  προσθέτουμε τον ηλιόσπορο, τις σταφίδες  και το  κρεμμύδι. Χωρίζουμε σε μικρά ‘τουφάκια’ το μπρόκολο και τα περιχύνουμε με το μείγμα (εάν επιθυμούμε).

Το αφήνουμε στο  ψυγείο μέχρι και 2 ώρες πριν το σερβίρουμε, για μια πιο απαλή και γεμάτη γεύση!
______________________________________________________________

Θερμίδες  (kcal)  89
Υδατάνθρακες (g) 9
Λιπαρά (g) 5
Πρωτεΐνη (g) 7

Σαλάτα

Lacto-vegetarian salad

Υλικά

  • Σπαράγγια
  • φινόκιο σε κομμάτια,
  • αβοκάντο,
  • κολοκυθόσπορος,
  • κοπανισμένος λιναρόσπορος,
  • κουκουνάρι και καστανή κορινθιακή σταφίδα
  • Τυρί Αrla Mozzarella

Εκτέλεση

Βράζουμε τα σπαράγγια στον ατμό και τα απλώνουμε σε ένα μεγάλο πιάτο. Προσθέτουμε από επάν τα υπόλοιπα υλικά, ελαιόλαδο ή κάποιο επιπλέον μπαχαρικό της επιθυμίας μας και στο τέλος ‘πασπαλίζουμε’ με μικρά κομματάκια Arla Mozzarella για εξαιρετική γεύση.
______________________________________________________________

Θερμίδες  (kcal)  168
Υδατάνθρακες (g) 11,6
Λιπαρά (g) 3
Πρωτεΐνη (g) 7