Συνταγές για ισορροπημένη διατροφή

VEGETABLE BAR

Σαλάτα

Special Vitamin C salad

Υλικά

Για 4-5 μερίδες:

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα. Προσθέτουμε το ξύδι στη σως μαζί με ελάχιστο αλάτι και το αφήνουμε για 15-30 λεπτά να γίνει η  ζύμωση.  Αμέσως  μετά,  προσθέτουμε τον ηλιόσπορο, τις σταφίδες  και το  κρεμμύδι. Χωρίζουμε σε μικρά ‘τουφάκια’ το μπρόκολο και τα περιχύνουμε με το μείγμα (εάν επιθυμούμε).

Το αφήνουμε στο  ψυγείο μέχρι και 2 ώρες πριν το σερβίρουμε, για μια πιο απαλή και γεμάτη γεύση!
______________________________________________________________

Θερμίδες  (kcal)  89
Υδατάνθρακες (g) 9
Λιπαρά (g) 5
Πρωτεΐνη (g) 7

Σαλάτα

Lacto-vegetarian salad

Υλικά

  • Σπαράγγια
  • φινόκιο σε κομμάτια,
  • αβοκάντο,
  • κολοκυθόσπορος,
  • κοπανισμένος λιναρόσπορος,
  • κουκουνάρι και καστανή κορινθιακή σταφίδα
  • Τυρί Αrla Mozzarella

Εκτέλεση

Βράζουμε τα σπαράγγια στον ατμό και τα απλώνουμε σε ένα μεγάλο πιάτο. Προσθέτουμε από επάν τα υπόλοιπα υλικά, ελαιόλαδο ή κάποιο επιπλέον μπαχαρικό της επιθυμίας μας και στο τέλος ‘πασπαλίζουμε’ με μικρά κομματάκια Arla Mozzarella για εξαιρετική γεύση.
______________________________________________________________

Θερμίδες  (kcal)  168
Υδατάνθρακες (g) 11,6
Λιπαρά (g) 3
Πρωτεΐνη (g) 7