Arla Protein επιδόρπια γάλακτος

Μπρουσκέτες με επιδόρπιο γάλακτος Arla Protein

Μια συνταγή της Ντίνας Νικολάου

ΥΛΙΚΑ

  • 2 συσκευασίες Arla Protein επιδόρπιο γάλακτος 200 γρ.
  • 4 φέτες ψωμί χωριάτικο, φρυγανισμένες
  • ½ αγγούρι, κομμένο σε φέτες
  • 3 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 3-4 ελιές μαύρες, σε φέτες
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαρμυρισμένη
  • 100 γρ. βλήτα, αχνισμένα
  • 1 κολοκύθι, βρασμένο*
  • λίγα φασολάκια φρέσκα, βρασμένα*
  • 1 κουτ. σούπας ξηρούς καρπούς ανάμεικτους (ηλιόσπορο, σουσάμι, γκόγκι μπέρις)
  • Θυμάρι, φρέσκο
  • Ρίγανη, φρέσκια
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

  • Τοποθετείτε τις 4 φέτες ψωμιού σε μια πιατέλα, ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και απλώνετε σε κάθε φέτα από 2 γεμάτες κουταλιές γιαούρτι.
  • Στην πρώτη στρώνετε τις φέτες αγγουριού και σκορπίζετε τους ξηρούς καρπούς.
  • Στην δεύτερη στολίζετε τα ντοματίνια, τις ελιές και την κάπαρη.
  • Στην Τρίτη τοποθετείτε τα βλήτα στο κέντρο και καλύπτετε με άλλη μια κουταλιά γιαούρτι.
  • Και στην τελευταία στρώνετε το βραστό κολοκυθάκι κομμένο σε φέτες, «στριμώχνοντας» ενδιάμεσα τα φρέσκα φασολάκια.
  • Πασπαλίζετε με αλατοπίπερο, θυμάρι και ρίγανη και αν θέλετε, με λίγο ελαιόλαδο.
  • Σερβίρετε αμέσως.

*Αν σας έχουν περισσέψει φασολάκια λαδερά, τα στραγγίζετε από τη σάλτσα τους και τα χρησιμοποιείτε. Όπως, επίσης, αν σας έχουν περισσέψει λαχανικά από άλλα λαδερά φαγητά (μπριάμ, τουρλού, βραστά χόρτα) τα αξιοποιείτε με τον ίδιο τρόπο σε διάφορα μεζεδάκια).