γάλα Arla Lactofree

Γάλα Arla Lactofree

ARLA LACTOFREE ΧΩΡΙΣ ΛΑΚΤΟΖΗ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ LACTOFREE

Με τα προϊόντα Lactofree, απολαμβάνετε τη γεύση και τα θρεπτικά οφέλη γαλακτοκομικών τα οποία παράγονται απο αγελαδινό γάλα, χωρίς όμως τη λακτόζη. 

Τα Arla lactofree είναι από αγελαδινό γάλα, το οποίο φιλτράρεται για να αφαιρεθεί η μισή λακτόζη. Στη συνέχεια προστίθεται στο γάλα το ένζυμο της λακτάσης για να διασπάσει την υπόλοιπη λακτόζη σε απλούστερη μορφή, ώστε να απορροφάται εύκολα από το σώμα. Έτσι διατηρούνται όλα τα θρεπτικά πλεονεκτήματα αλλά και η υπέροχη γεύση των γαλακτοκομικών, αλλά χωρίς τη λακτόζη.

Θυμηθείτε την αγάπη σας για τα αγαπημένα σας γαλακτοκομικά και απολαύστε τα στο πρωϊνό σας με ένα μπολ δημητριακών, στον απογευματινό σας καφέ και τελειώστε την ημέρα σας με ένα απολαυστικό γιαούρτι!

Σημείωση: Τα προϊόντα Lactofree δεν είναι κατάλληλα για άτομα που πάσχουν απο γαλακτοζαιμία ή έχουν αλλεργία στο γάλα αγελάδος.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΣΑΝΕΞΙΑ ΣΤΗ ΛΑΚΤΟΖΗ

Αν αντιμετωπίζετε ενοχλήσεις του πεπτικού συστήματος μετά απο την κατανάλωση τροφών που περιέχουν αγελαδινό γάλα, είναι πιθανό να έχετε δυσανεξία στη λακτόζη. Δε χρειάζεται όμως να σταματήσετε να απολαμβάνετε το αγαπημένο σας φαγητό. Το Lactofree περιλαμβάνει μια μεγάλη σειρά πραγματικών γαλακτοκομικών προϊόντων, τα οποία δεν περιέχουν λακτόζη.

Τα δυσάρεστα συμπτώματα που εμφανίζονται μετά απο την κατανάλωση γαλακτοκομικών, οφείλονται πολύ συχνά στην λακτόζη, η οποία αποτελεί φυσικό σάκχαρο του γάλακτος και όχι γενικότερα απο τα γαλακτοκομικά, όπως πιστεύουν αρκετοί. Η δυσανεξία στη λακτόζη είναι η αδυναμία πέψης της λακτόζης, η οποία μπορεί να αναπτυχθεί αμέσως μετά τη γέννηση ή σε οποιαδήποτε άλλη ηλικία.

Η λακτόζη υπάρχει σε πολλά τρόφιμα για τα οποία δεν το γνωρίζουμε, όπως μπισκότα, crackers, μπάρες φρούτων, ποικιλίες ζυμαρικών, παγωμένο τσάι και επίσης στην επίστρωση ορισμένων φαρμάκων.

ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΔΥΣΑΝΕΞΙΑ ΣΤΗ ΛΑΚΤΟΖΗ;

Έχετε τα παρακάτω συμπτώματα τα οποία εμφανίζονται μεταξύ 30 λεπτών και δύο ωρών αφού καταναλώσετε γαλακτοκομικά?

 • Στομαχικές διαταραχές
 • Φουσκώματα
 • Στομαχικές κράμπες
 • Ναυτία


ΠΟΣΟ ΚΟΙΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΣΑΝΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΛΑΚΤΟΖΗ;

Στην Ελλάδα μέχρι το 46% του πληθυσμού παρουσιάζουν δυσανεξία στη λακτόζη. Διεθνώς η δυσανεξία στη λακτόζη είναι αρκετά υψηλότερη 95% για την Ασία, 75% στην Αφρική 10% στην Β. Ευρώπη.

Η δυσανεξία στη λακτόζη μπορεί να προκύψει ως προσωρινή ή μόνιμη κατάσταση έπειτα από γαστρεντερολογικές παθήσεις. Ο συνδυασμός αλλαγών λόγω ηλικίας στο έντερο, κάποιες δευτερογενείς ζημιές λόγω παθήσεων αλλά ακόμα και η χρήση αντιβιοτικών μπορεί να μειώσουν τη λακτάση σε μεγαλύτερες ηλικίες.

ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ ΓΑΛΑ

Πολλοί μπερδεύουν τη δυσανεξία στη λακτόζη με την αλλεργία στο αγελαδινό γάλα. Η αλλεργία στο αγελαδινό γάλα εμφανίζεται συνήθως απο τη γέννηση και είναι μια αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος σε μια ή περισσότερες πρωτεΐνες που βρίσκονται στο αγελαδινό γάλα. Σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό μπορεί να προκαλέσει μια σοβαρή αντίδραση, γνωστή ως αναφυλαξία, η οποία επηρρεάζει ολόκληρο το σώμα, συνήθως μέσα σε μερικά λεπτά απο την έκθεση στα γαλακτοκομικά.


ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΛΛΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ ΓΑΛΑ;

 • Διάρροια
 • Στομαχικές διαταραχές
 • Έκζεμα
 • Ρινική Συμφόρηση
 • Εξανθήματα
 • Πρήξιμο των χειλιών, του στόματος και της γλώσσας
 • Ακούσια απώλεια βάρους


Η δυσανεξία στη λακτόζη δεν επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα, γι'αυτό και δεν προκαλεί επικίνδυνες αντιδράσεις, παρ'όλη τη δυσφορία που μπορεί να αισθάνεται κάποιος.

Αν πιστεύετε οτι έχετε αλλεργία στο αγελαδινό γάλα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον παθολόγο σας ή κάποιον διαιτολόγο.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Πάντα να ελέγχετε τις ετικέτες στα τρόφιμα για λακτόζη ή προϊόντα γάλακτος.
Σε αρχικά στάδια της διάγνωσης, κρατήστε ένα ημερολόγιο για να δείτε ποιες τροφές προκαλούν συμπτώματα.
Χρησιμοποιείτε προϊόντα χωρίς λακτόζη – η σειρά Arla Lactofree έχει προϊόντα που μπορείτε να απολαμβάνετε καθημερινά.
Χρησιμοποιείτε συνταγές με προϊόντα χωρίς λακτόζη.

ARLA LACTOFREE

Arla Lactofree Προϊόντα Arla Lactofree