Κρεμμυδόσουπα

Κρεμμυδόσουπα

Rating (0 votes)

My rating

Κρεμμυδόσουπα

  • 1 κιλό κρεμμύδια ξηρά, κομμένα σε ροδέλες
  • 5 κουταλιές βούτυρο Lurpak
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 100 ml κρασί λευκό ξηρό
  • λίγοι κόκκοι μπαχάρι
  • ζωμός λαχανικών
  • 8 φέτες λευκό ψωμί ή μπαγκέτα
  • 300 γρ. Arla Το Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό Τυρί κομμένο σε λεπτά κομμάτια
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε σε μεγάλη κατσαρόλα τα 2/3 από το βούτυρο και σοτάρετε για περίπου 8΄λεπτά τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε για 3΄-4΄λεπτά. Κατόπιν προσθέτετε των ζωμό λαχανικών και προσθέτετε το μπαχάρι, αλάτι το πιπέρι και βράζετε για 40΄λεπτά σε σιγανή φωτιά. Εάν θέλετε όταν η σούπα έχει βράσει μπορείτε να την περάσετε από το μπλέντερ για να πάρει μια πιο βελούδινη υφή. Λιώνετε τη σκελίδα του σκόρδου και την αναμιγνύετε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο, ανακατεύοντας καλά. Φρυγανίζετε τις φέτες ψωμιού και τις αλείφετε με το μίγμα σκόρδου-βουτύρου. Βάζετε πάνω σε κάθε βουτυρωμένη φέτα από ένα κομμάτι Αυθεντικό Δανέζικο σκληρό τυρί και τοποθετείτε στο φούρνο για λίγο έτσι ώστε να λιώσει το τυρί. Σερβίρετε τη σούπα σε ατομικά μπολ και τοποθετείτε σε κάθε ένα από δύο φρυγανισμένες φέτες ψωμιού με τυρί