Πεϊνιρλί με τυριά και αλλαντικά σε ζύμη κουρού

Πεϊνιρλί με τυριά και αλλαντικά σε ζύμη κουρού

Πεντανόστιμο πεϊνιρλί με αλλαντικά και τυρί Arla Havarti.
Rating (0 votes)

My rating

Πεϊνιρλί με τυριά και αλλαντικά σε ζύμη κουρού

Πεντανόστιμο πεϊνιρλί με αλλαντικά και τυρί Arla Havarti.

  • 2 φύλλα απο ζύμη κουρού
  • 150 γρ. σαλάμι αέρος με παρμεζάνα
  • 4 φέτες τυρί Arla Havarti
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο Lurpak
  • γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 200 γρ. σπανάκι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση

Για τη γέμιση:

Φτιάχνουμε σε ένα κατσαρολάκι μια απλή βάση μπεσαμέλ (roux), ανακατεύοντας με ένα σύρμα, σε χαμηλή φωτιά, το βούτυρο, το αλεύρι, το γάλα και το μοσχοκάρυδο. Μαραίνουμε το σπανάκι σε ένα κεραμικό τηγάνι με ελαιόλαδο και αλατίζουμε. Ρίχνουμε το σπανάκι μέσα στη μπεσαμέλ. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σαλάμι αέρος και το havarti κομμένο σε κυβάκια και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει, για 10 λεπτά. Κόβουμε το φύλλο κουρού στα τέσσερα. Βάζουμε ένα κομμάτι κουρού στο ταψί, το γεμίζουμε με τη γέμιση, το στρίβουμε γύρω – γύρω, σε σχήμα πεϊνιρλί και τυλίγουμε τις δύο άκρες. Ψήνουμε τα πεϊνιρλί, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 200 βαθμούς, για 18 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.