Pancakes

Pancakes

Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά, χρόνος τηγανίσματος 8 λεπτά, για 4 άτομα
Rating (0 votes)

My rating

Pancakes

Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά, χρόνος τηγανίσματος 8 λεπτά, για 4 άτομα

  • 400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 40 γραμμάρια ζάχαρη (2 κουταλιές)
  • 2 αυγά
  • σόδα σκόνη
  • αλάτι
  • 30 γραμμάρια καρύδια
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 4 κουταλιές βούτυρο Lurpak
  • 5 κουταλιές μέλι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ τοποθετείτε το αλεύρι κοσκινισμένο και προσθέτετε τη σόδα το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύετε ελαφρά. Κάνετε στη μέση μια λακκούβα και προσθέτετε τα αυγά ελαφρός χτυπημένα, καθώς και το μισό νερό. Με ένα σύρμα ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές και να δημιουργηθεί ένα χυλός όχι πολύ πηχτός. Εάν χρειαστεί προσθέτετε και λίγο από το υπόλοιπο νερό. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε 2 κουταλιές βούτυρο και ρίχνετε 2 κουταλιές για κάθε pancake από τον χυλό. Όταν θα έχετε φτιάξει περίπου τον μισό χυλό θα χρειαστεί να προσθέσετε στο τηγάνι ακόμη 2 κουταλιές βούτυρο. Όταν ροδίσει από τη μία μεριά τo γυρίζετε από την άλλη και συνεχίζετε το ψήσιμο. Όταν το pancake είναι έτοιμο το τοποθετείτε σε ένα πιάτο, το περιχύνετε με μέλι και πασπαλίζετε φρεσκοκομμένα καρύδια.