Pancakes με ψητά φρούτα

Pancakes με ψητά φρούτα

Μια συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου απο την εκπομπή CHEF Στον Αέρα
Rating (0 votes)

My rating

Pancakes με ψητά φρούτα

Μια συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου απο την εκπομπή CHEF Στον Αέρα

  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 4 αυγά
  • 330 γρ. γάλα Arla Lactofree
  • 1 λοβός απο βανίλιες
  • 500 γρ. φράουλες
  • 1 φρέσκια βανίλιες
  • χυμό και ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
  • 1 ξύλο απο κανέλα
  • 2 σφηνάκια μαύρο ρούμι
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο Lurpak
  • άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Κόβουμε τις φράουλες και τη βανίλια και τις βάζουμε σε ένα ταψί. Ρίχνουμε το ξύσμα από πορτοκάλι ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ξύλο κανέλλας. Βάζουμε σε ένα μπολ το χυμό πορτοκάλι, το λοβό βανίλιας, το μαύρο ρούμι και περιχύνουμε τα φρούτα. Προσθέτουμε το βούτυρο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά. Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το lactofree, τους κρόκους αβγών και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια, μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα. Έπειτα προσθέτουμε την μαρέγκα στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά. Ψήνουμε σε ένα τηγάνι με βούτυρο τα pancakes, για 2 περίπου λεπτά, από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν. Σερβίρουμε τα pancakes και από πάνω προσθέτουμε τα ψητά φρούτα. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.