Pολά μελιτζάνας γεμιστά με τυρί και λιαστές τομάτες

Pολά μελιτζάνας γεμιστά με τυρί και λιαστές τομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά. Χρόνος ψησίματος: 2 λεπτά.
Rating (0 votes)

My rating

Pολά μελιτζάνας γεμιστά με τυρί και λιαστές τομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά. Χρόνος ψησίματος: 2 λεπτά.

  • 3 μελιτζάνες κομμένες σε λεπτές μακρόστενες φέτες
  • 20 κομμάτια λιαστές ντομάτες
  • 2 φέτες Arla Delite Active 5%
  • 4 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο για τηγάνισμα
  • 4 φρέσκα κρεμμύδι
  • 1 ματσάκι φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι / φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση

Πλένετε καλά τις μελιτζάνες και με ένα κοφτερό μαχαίρι τις κόβετε σε λεπτές μακρόστενες φέτες. Ζεσταίνετε καλά ένα τηγάνι γκριλίερα, στο οποίο προσθέτετε λίγο ηλιέλαιο. Τηγανίζετε σε δυνατή φωτιά τις φέτες από τις μελιτζάνες και από τις δύο πλευρές και στη συνέχεια τις τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί για να απορροφήσει τα λιπαρά. Κόβετε το πράσινο κομμάτι από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το πλένετε καλά και τα ζεματίζετε σε αλατισμένο νερό για 3 λεπτά. Στη συνέχεια, τα σουρώνετε και τα περιχύνετε με άφθονο κρύο νερό. Απλώνετε τις φέτες μελιτζάνας σε ένα πάγκο, τοποθετώντας σε κάθε φέτα από μία λιαστή ντομάτα, μία φέτα Arla Delite Active 5% και πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο θυμάρι. Τις τυλίγετε σφικτά, φτιάχνοντας μικρά ρολά και τα δένετε με το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα οποία έχτε ζεματίσει. Κατόπιν, τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 2 λεπτά ίσα ίσα να λιώσει το τυρί. Σερβίρετε τα ρολά σκέτα για μπουφέ ή με λίγη σάλτσα τομάτας σε ατομικά πιάτα.