Pολά μελιτζάνας γεμιστά με τυρί και λιαστές τομάτες
  • Arla
  • Συνταγές
  • Pολά μελιτζάνας γεμιστά με τυρί και λιαστές τομάτες

Pολά μελιτζάνας γεμιστά με τυρί και λιαστές τομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά. Χρόνος ψησίματος: 2 λεπτά.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/p-------/

Εκτέλεση

  • Πλένετε καλά τις μελιτζάνες και με ένα κοφτερό μαχαίρι τις κόβετε σε λεπτές μακρόστενες φέτες. Ζεσταίνετε καλά ένα τηγάνι γκριλίερα, στο οποίο προσθέτετε λίγο ηλιέλαιο.
  • Τηγανίζετε σε δυνατή φωτιά τις φέτες από τις μελιτζάνες και από τις δύο πλευρές και στη συνέχεια τις τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί για να απορροφήσει τα λιπαρά.
  • Κόβετε το πράσινο κομμάτι από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το πλένετε καλά και τα ζεματίζετε σε αλατισμένο νερό για 3 λεπτά. Στη συνέχεια, τα σουρώνετε και τα περιχύνετε με άφθονο κρύο νερό.
  • Απλώνετε τις φέτες μελιτζάνας σε ένα πάγκο, τοποθετώντας σε κάθε φέτα από μία λιαστή ντομάτα, μία φέτα Arla Delite Active 5% και πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο θυμάρι.
  • Τις τυλίγετε σφικτά, φτιάχνοντας μικρά ρολά και τα δένετε με το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα οποία έχτε ζεματίσει.
  • Κατόπιν, τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 2 λεπτά ίσα ίσα να λιώσει το τυρί. Σερβίρετε τα ρολά σκέτα για μπουφέ ή με λίγη σάλτσα τομάτας σε ατομικά πιάτα.

Υλικά

3 μελιτζάνες κομμένες σε λεπτές μακρόστενες φέτες
Λιαστές ντομάτες
20 κομμάτια
Arla Delite Active 5%
2 φέτες
4 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο για τηγάνισμα
4 φρέσκα κρεμμύδια
Φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 ματσάκι
Αλάτι / φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Φρέσκο θυμάρι
1 κλωνάρι