Ριζόπιτα

Ριζόπιτα

https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/kiekkeikkei/

Εκτέλεση

  • Στρώνουμε στο ταψί 3 φύλλα σκέτα αλειμμένα με βούτυρο. Κατόπιν άλλα 2 με καρύδια. Κατόπιν διαδοχικά 1 φύλλο με ρύζι, 1 φύλλο με καρύδια, 1 φύλλο σκέτο με βούτυρο.
  • Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει η γέμιση και τα φύλλα. Από πάνω στρώνουμε 3 φύλλα αλειμμένα με βούτυρο.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και βάζουμε από 1 γαρύφαλλο στην κορυφή κάθε κομματιού. Ψήνουμε στους 180o C για 1 ώρα περίπου.

Υλικά

25 φύλλα κρούστας
1 ποτήρι ρύζι (το βράζουμε σκέτο σε 3 ποτήρια νερό)
Ζάχαρη μέσα στο ρύζι
1 ποτήρι
1/2 ποτήρι λάδι μέσα στο ρύζι
1 πακέτο βούτυρο LURPAK
3/4 του κιλού καρύδια αλεσμένα
Ζάχαρη μέσα στα καρύδια
1 ποτήρι
1 κουταλιά της σούπας κανέλα μέσα στα καρύδια
Γαρύφαλλα σιρόπι (προαιρετικά)
Ζάχαρη
2 ποτήρια
Νερό
2 ποτήρια