Ριζόπιτα

Ριζόπιτα

Rating (1 votes)

My rating

Ριζόπιτα

  • 25 φύλλα κρούστας
  • 1 ποτήρι ρύζι (το βράζουμε σκέτο σε 3 ποτήρια νερό)
  • 1 ποτήρι ζάχαρη μέσα στο ρύζι
  • 1/2 ποτήρι λάδι μέσα στο ρύζι
  • 1 πακέτο βούτυρο LURPAK
  • 3/4 του κιλού καρύδια αλεσμένα
  • 1 ποτήρι ζάχαρη μέσα στα καρύδια
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα μέσα στα καρύδια
  • γαρύφαλλα σιρόπι (προαιρετικά)
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό

Εκτέλεση

Στρώνουμε στο ταψί 3 φύλλα σκέτα αλειμμένα με βούτυρο. Κατόπιν άλλα 2 με καρύδια. Κατόπιν διαδοχικά 1 φύλλο με ρύζι, 1 φύλλο με καρύδια, 1 φύλλο σκέτο με βούτυρο. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει η γέμιση και τα φύλλα. Από πάνω στρώνουμε 3 φύλλα αλειμμένα με βούτυρο. Κόβουμε σε κομμάτια και βάζουμε από 1 γαρύφαλλο στην κορυφή κάθε κομματιού. Ψήνουμε στους 180o C για 1 ώρα περίπου.