Χτυπήστε το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει τελείως. Προσθέστε τη ζάχαρη, τους κρόκους και εξακολουθήστε να δουλεύετε το μίγμα. Κοσκινίστε το αλεύρι και ανακατέψτε το με τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ. Ρίξτε στο βούτυρο το κονιάκ, τα αμύγδαλα καβουρδισμένα και λίγο λίγο το αλεύρι.
Ζυμώστε τα υλικά πολύ καλά, μέχρι να γίνει μια ζύμη που να πλάθεται εύκολα. Πλάστε τους κουραμπιέδες στρογγυλούς ή σε όποιο άλλο σχήμα θέλετε και τοποθετήστε τους σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήστε τους σε μέτριο φούρνο για 15 – 20 λεπτά.
Μόλις βγουν από το φούρνο, ραντίστε τους με ανθόνερο, πασπαλίστε τους με άφθονη ζάχαρη (περνώντας τη μέσα από σήτα γιατί έτσι πέφτει αφράτη), και τοποθετήστε τους κατά στρώσεις σε μία πιατέλα.