Cheesecake σοκολάτα και βατόμουρο

Cheesecake σοκολάτα και βατόμουρο

Rating (0 votes)

My rating

Cheesecake σοκολάτα και βατόμουρο

  • 50 γρ. βούτυρο Lurpak ανάλατο
  • 100 γρ. καλά τριμμένα μπισκότα αμαρέτι
  • 500 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 140 ml κρέμα γάλακτος
  • 3 μεσαία αυγά
  • 50 γραμμάρια αλεύρι
  • 100 γρ. λιωμένη σοκολάτα
  • 2 κουταλιές της σούπας σος βατόμουρο

Εκτέλεση

Λιώνετε το βούτυρο Lurpak σε ένα τηγάνι και προσθέτετε τα μπισκότα αμαρέτι ανακατεύοντας. Πιέζετε το μείγμα στον πάτο μιας βουτυρωμένης, ανοικτής βάσης για κέικ μεγέθους 20cm και το αφήνετε στην άκρη. Στη συνέχεια, λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Σε ένα άλλο σκεύος, χτυπάτε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσουν και κατόπιν προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, το αλεύρι και τη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας καλά. Προσθέτετε την σος βατόμουρου ανακατεύοντας και αδειάστε το μείγμα στην βάση για κέικ. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 45 λεπτά. Σβήνετε το φούρνο και αφήνετε το τσίζκεϊκ να κρυώσει μέσα στο φούρνο για μια ώρα περίπου. Το βάζετε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα. Σερβίρετε το τσίζκεϊκ πασπαλισμένο με γλάσο ζάχαρης ή κακάο. Κοσκινισμένο Γλάσο Ζάχαρης ή Κακάο για το γαρνίρισμα