Cheesecake από τον Στέλιο Παρλιάρο

Cheesecake από τον Στέλιο Παρλιάρο

Rating (9 votes)

My rating

Cheesecake από τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά για τη βάση:

  • 250 γρ. μπισκότα Digestive
  • 120 γρ. βούτυρο Lurpak λιωμένο

Υλικά για την κρέμα:

  • 700 γρ. τυρί κρέμα
  • 70 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος Arla (36% λιπαρά)

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ: Τρίβουμε στο blender τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε μαζί με το βούτυρο Lurpak. Στρώνουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. και ύψους 4 εκ. πιέζοντάς το πολύ καλά σε όλη την επιφάνεια. ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ: Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος Arla ρευστή συνεχίζοντας το χτύπημα έως ότου η κρέμα δέσει και μοιάζει με σφιχτή σαντιγί. Με αυτή γεμίζουμε το τσέρκι πάνω από το μπισκότο. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξει η κρέμα και αλείφουμε την επιφάνεια με μαρμελάδα της αρεσκείας μας.