Cake με μπλε τυρί και αχλάδια

Cake με μπλε τυρί και αχλάδια

Ένα πρωτότυπο κέικ, με την πλούσια, χαρακτηριστική γεύση του μπλε τυριού Castello, σε μια συνταγή απο τον Στέλιο Παρλιάρο!
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/cake--castello-danablu------/

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε το βούτυρο Lurpak, τη ζάχαρη και τα αυγά. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το γάλα και στο τέλος το μπλέ τυρί Castello Danablu με τα αχλάδια. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20-22 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 50 λεπτά. Χρόνος προετοιμασίας: 15΄ Μερίδες: 8-10

Υλικά

Βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
380 γρ.
Ζάχαρη μαύρη
50 γρ.
6 αυγά
Αλεύρι
390 γρ.
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Blue cheese Castello Danablu τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια
250 γρ.
Γάλα
100 γρ.
3 αχλάδια βρασμένα σε κομπόστα και τεμαχισμένα σε κύβους