Bruschetta με ντομάτα

Bruschetta με ντομάτα

Για 6 άτομα. Χρόνος ψησίματος bruschetta: περίπου 2 λεπτά στους 225°C. Χρόνος ψησίματος bruschetta με ντομάτα και μελιτζάνα: περίπου 10 λεπτά στους 225°C
Rating (0 votes)

My rating

Bruschetta με ντομάτα

Για 6 άτομα. Χρόνος ψησίματος bruschetta: περίπου 2 λεπτά στους 225°C. Χρόνος ψησίματος bruschetta με ντομάτα και μελιτζάνα: περίπου 10 λεπτά στους 225°C

  • 1 κουταλιά του γλυκού λάδι
  • 150 γρ. περίπου μελιτζάνες κομμένες σε μικρούς κύβους
  • 250 γρ. ντομάτας κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 70 γρ. μαύρες ελιές ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο βασιλικό
  • του γλυκού αλάτι
  • 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 6 φέτες ψωμί για τοστ (περίπου 285γρ.)
  • 150 γρ. τριμμένο τυρί Arla Mozzarella

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι. Τσιγαρίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες για περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τσιγαρίζουμε ακόμα ένα λεπτό. Τοποθετούμε το μίγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τις ελιές, το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει. Ψήνουμε το ψωμί του τοστ στη πάνω σχάρα του φούρνου. Προσθέτουμε στο μίγμα της ντομάτας το τριμμένο τυρί Arla Finello Μοτσαρέλλα Light. Απλώνουμε το μίγμα πάνω στο ψωμί του τοστ και ψήνουμε στη πάνω σχάρα του φούρνου μέχρι το τυρί να ροδίσει. Χωρίζουμε κάθε φέτα του τοστ διαγώνια στα 4 και στολίζουμε με φύλλα βασιλικού. Το σερβίρουμε ζεστό. Διακόσμηση: Φρέσκα φύλλα βασιλικού