Baby πατάτες βουτυράτες με θυμάρι και σκληρό τυρί Δανίας

Baby πατάτες βουτυράτες με θυμάρι και σκληρό τυρί Δανίας

Rating (1 votes)

My rating

Baby πατάτες βουτυράτες με θυμάρι και σκληρό τυρί Δανίας

  • 30 πατάτες (baby potatoes)
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 4 κουταλιές βούτυρο Lurpak
  • 2 κουταλιές φρέσκο θυμάρι
  • 150 γρ. Arla Το Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό Τυρί τριμμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις baby πατάτες στα 8 και τις βάζετε σε ένα μπολ. Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο. Σοτάρετε τις πατάτες για 3-4 λεπτά και προσθέτετε το βούτυρο. Συνεχίζετε το σοτάρισμα σε λίγο πιο σιγανή φωτιά για άλλα 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες προσθέτετε το φρέσκο θυμάρι, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και αποσύρετε από την φωτιά. Σερβίρετε σε μικρά ατομικά πορσελάνινα μπολ πασπαλίζοντας σκληρό τυρί Δανίας από πάνω. Μια συνταγή απο τον Αλέξανδρο Παπανδρέου