Αρακάς φούρνου με λιαστή ντομάτα, φινόκιο και Arla Havarti
  • Arla
  • Συνταγές
  • Αρακάς φούρνου με λιαστή ντομάτα, φινόκιο και Arla Havarti

Αρακάς φούρνου με λιαστή ντομάτα, φινόκιο και Arla Havarti

Μια συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου απο την εκπομπή "Chef στον Αέρα"
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/arakas-fournou-me-havarti/

Εκτέλεση

Εκτέλεση για τον Αρακά φούρνου
  • Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και τα φινόκιο. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Σωτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και τα φινόκιο, μέχρι να μαραθούν και να βγάλουν τα αρώματά τους. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, τον ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε. Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί τον αρακά, προσθέτουμε τα σωταρισμένα λαχανικά, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 35 λεπτά. Τα τελευταία 5 λεπτά του ψησίματος, προσθέτουμε το havarti σε κομμάτια και συνεχίζουμε το ψήσιμο, χωρίς το αλουμινόχαρτο, μέχρι να λιώσει το τυρί.

Υλικά

1 κιλό αρακά κατεψυγμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κρεμμύδια ξερό
2 φινόκιο
Ζωμός λαχανικών
150 ml
Λιαστές ντομάτες
120 γρ.
Της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά
Της σούπας βούτυρο Lurpak ανάλατο
2 κουταλιές
2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
200 γρ. τυρί Arla Havarti
Αλάτι και πιπέρι