Aνοιχτή Μηλόπιτα

Aνοιχτή Μηλόπιτα

Rating (0 votes)

My rating

Aνοιχτή Μηλόπιτα

  • 6 μήλα
  • φύλλο σφολιάτας
  • ζάχαρη
  • κανέλα
  • 4 κουταλάκια βούτυρο Lurpak
  • 50 γρ. σταφίδες
  • 50 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής καθαρίζετε 6-7 μήλα και τα κόβετε στην μέση και στην συνέχεια σε λεπτές φέτες. Κόβετε ένα φύλλο σφολιάτας στην μέση κατά μήκος, τοποθετείτε τα κομμάτια σε ένα αντικολλητικό ταψί και πασπαλίζετε με κανέλα και ζάχαρη. Τοποθετείτε τις φέτες μήλου διαγώνια, την μία πάνω στην άλλη και πασπαλίζετε πάλι με ζάχαρη και κανέλα να πάει παντού. Προσθέτετε 4 κουταλάκια βούτυρο Lurpak διάσπαρτα πάνω σε κάθε μηλόπιτα. Προσθέτετε από πάνω 50 γραμμάρια σταφίδες και 50 γραμμάρια φουντούκια χοντροκομμένα. Ψήνετε για 20-22 λεπτά σε δυνατό προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς. Όταν η μηλόπιτα είναι έτοιμη την αποσύρετε από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει λίγο. Κόβετε την μηλόπιτα σε κομμάτια και σερβίρετε ένα κομμάτι σε ένα μεγάλο ατομικό πιάτο.