Γαλατόπιτα

Γαλατόπιτα

Rating (0 votes)

My rating

Γαλατόπιτα

  • 1 λίτρο γάλα Arla Lactofree
  • 180 γρ. Σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 βανίλια σκόνη
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 30 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 5 Φύλλα Βηρυτού
  • κανέλα σε σκόνη για το φύλλο
  • ζάχαρη για το φύλλο
  • 130 γρ. λιωμένο βούτυρο Lurpak για το φύλλο

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε 1 λίτρο γάλα Arla Lactofree, σε σιγανή φωτιά και προσθέτετε 180 γραμμάρια σιμιγδάλι σιγά-σιγά ανακατεύοντας συνεχώς. Χτυπάτε 150 γραμμάρια ζάχαρη με 2 αυγά και προσθέτετε 1 βανίλια. Βγάζετε το σιμιγδάλι από τη φωτιά και προσθέτετε αργά το μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει. Ξαναβάζετε το μείγμα σε σιγανή φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να γίνει κρεμώδες. Αλείφετε ένα αντικολλητικό ταψί και απλώνετε 5 φύλλα Βηρυτού τα οποία αλείφετε με λιωμένο βούτυρο Lurpak. Όταν φτάσετε στο τρίτο φύλλο, το πασπαλίζετε με μείγμα κανέλας και ζάχαρης. Ρίχνετε την κρέμα πάνω στα φύλλα και τακτοποιείτε τις άκρες τους όμορφα-όμορφα προς τα μέσα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά