Βελουτέ κουνουπίδι με μπλε τυρί Castello

Βελουτέ κουνουπίδι με μπλε τυρί Castello

Μια συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου
Rating (1 votes)

My rating

Βελουτέ κουνουπίδι με μπλε τυρί Castello

Μια συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου

Υλικά

  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 20 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πατάτες καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια
  • 1 μικρό κουνουπίδι (900 γρ.)
  • 600ml ζωμός κοτόπουλου
  • 100 γρ. μπλε τυρί Castello Danablu
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Εκτέλεση

Τοποθετείτε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν. Σοτάρετε για πολύ λίγο το σκόρδο και το κρεμμύδι και συνεχίζετε προσθέτοντας την πατάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια και το κουνουπίδι κομμένο σε φουντίτσες. Προσθέτετε τον ζωμό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά. Όταν η σούπα είναι έτοιμη την αποσύρετε από την φωτιά και την περνάτε με ένα pimer μέχρι να πάρει μια ωραία βελούδινη υφή προσθέτοντας τα 60 από τα 100 γραμμάρια μπλε τυρί. Σερβίρετε την σούπα σε μικρά ατομικά μπολάκια με μερικά μικρά κομμάτια από μπλε τυρί και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Συνοδεύετε με μια φέτα προζυμένιο οκτάσπορο ψωμί κομμένη στα δύο.