Ξινομηλόπιτα (Torta Di Mele)

Ξινομηλόπιτα (Torta Di Mele)

- Μια συνταγή της Δέσποινας Μαραγκίδου απο την εκπομπή CHEF Στον ΑΕΡΑ
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-torta-di-mele/

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε ροδέλες.
Για το σιρόπι
  • Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο. Προσθέτουμε την ζάχαρη, την κανέλλα, ανακατεύουμε και βράζουμε, για 5 λεπτά, μέχρι να δέσει.
Για το παντεσπάνι
  • Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.
  • Ρίχνουμε το σιρόπι σε ένα αντικολλητικό ταψί ή σε μία φόρμα. Προσθέτουμε τα μήλα, απλώνουμε από πάνω τη ζύμη για το παντεσπάνι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20-25 λεπτά. Αφού ψηθεί, αναποδογυρίζουμε την ξινομηλόπιτα σε μια πιατέλα. Θρυμματίζουμε στο μούλτι τα μπισκότα αμαρέτι και πασπαλίζουμε την ξινομηλόπιτα.

Υλικά

Για ταψί 28 εκ.
3 μήλα πράσινα (ξινόμηλα)
20 μπισκότα αμαρέτι (πικραμύγδαλο)
Για το παντεσπάνι
4 αυγά
Ζάχαρη
120 γρ.
Αλεύρι
130 γρ.
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι
Ζάχαρη
140 γρ.
Βούτυρο Lurpak Soft
200 γρ.
2 κουταλιές της σούπας σκόνη απο κανέλα