Σελινόριζα στον φούρνο με πατάτα, καρότο και σκληρό τυρί
  • Arla
  • Συνταγές
  • Σελινόριζα στον φούρνο με πατάτα, καρότο και σκληρό τυρί

Σελινόριζα στον φούρνο με πατάτα, καρότο και σκληρό τυρί

Μια συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου απο την εκπομπή Chef στον Αέρα.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-selinoriza-ston-fourno-me-patata/

Εκτέλεση

Εκτέλεση
  • Κόβουμε την σελινόριζα σε φέτες μαζί με τις πατάτες και τα καρότα. Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, να ζεσταθεί και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
  • Σωτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, μέχρι να μαλακώσει, για 1-2 λεπτά, ρίχνουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε να σωτάρουμε, για άλλο 1 λεπτό.
  • Προσθέτουμε τη σελινόριζα, τις πατάτες, το καρότο, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Έπειτα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το φρέσκο τυρί κρέμα. Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα.
  • Στη συνέχεια απλώνουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί, τις μισές ρίζες και πασπαλίζουμε με το τριμμένο σκληρό τυρί. Απλώνουμε τις υπόλοιπες ρίζες και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο σκληρό τυρί.
  • Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να κάνει μια χρυσαφένια κρούστα.

Υλικά

1 μικρή σελινόριζα
2 μέτριες πατάτες
3 καρότα
60 γρ. βούτυρο Lurpak ανάλατο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
Σκόρδο
2 σκελίδες
Γάλα
500 ml
600 ml Arla κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
Arla φρέσκο τυρί κρέμα
170 γρ.
Arla Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό Τυρί τριμμένο
300 γρ.
Θυμάρι
4 κλωνάρια
Αλάτι & πιπέρι