Σαλάτα τυριών με καρύδια και σταφύλια

Σαλάτα τυριών με καρύδια και σταφύλια

Μια συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου
Rating (1 votes)

My rating

Σαλάτα τυριών με καρύδια και σταφύλια

Μια συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου

Υλικά

  • 150 γρ. τυρί Arla Havarti κομμένο σε κυβάκια
  • 150 γρ. Arla Κεφαλοτύρι κομμένο σε κυβάκια
  • 300 γρ. σέλερι κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 250 γρ. ρόγες σταφύλι κομμένες στη μέση
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα
  • 2 κουταλιές λευκό ξύδι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές αμυγδαλέλαιο
  • 1/2 μαρούλι πλυμένο, κομμένο σε κομμάτια
  • 1 λόλα φριζέ κόκκινη πλυμένη κομμένη σε κομμάτια

Εκτέλεση

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής κόβετε τα τυριά σε πολύ μικρά κυβάκια και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ. Προσθέτετε το κομμένο σέλερυ και τις ρόγες από το σταφύλι καθώς και φύλλα από το μαρούλι και την λόλα και ανακατεύετε καλά. Σε ένα μικρό μίξερ η σε ένα μπολ με ένα σύρμα ανακατεύετε τα υλικά για το dressing. Ανακατεύετε καλά την μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αμυγδαλέλαιο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και περιχύνετε την σαλάτα. Σερβίρετε σε ατομικά πιάτα και μπορείτε εάν θέλετε να συνοδέψετε με πολύσπορο ψωμί.