Πένες µε Πέστο ντοµάτας και σκληρό τυρί ∆ανίας

Πένες µε Πέστο ντοµάτας και σκληρό τυρί ∆ανίας

προετοιµασία: 35 λεπτά, βράσιµο ζυµαρικών: 9-10 λεπτά
Rating (1 votes)

My rating

Πένες µε Πέστο ντοµάτας και σκληρό τυρί ∆ανίας

προετοιµασία: 35 λεπτά, βράσιµο ζυµαρικών: 9-10 λεπτά

Για τις πένες:

  • 500 γρ. πένες
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • φύλλα φρέσκο βασιλικό
  • 150 γρ. Arla Το Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό Τυρί τριμμένο

Για τη σάλτσα πέστο:

  • 6 κλωνάρια βασιλικό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 65 γρ. Arla Το Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό Τυρί
  • 80 γρ. σάλτσα σαντορινιά
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 25 γρ. κουκουνάρι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε µια κατσαρόλα βράζετε περίπου 4 λίτρα νερό µαζί µε λίγο χοντρό αλάτι. 2. Όταν το νερό πάρει βράση, ρίχνετε τα ζυµαρικά για 9-10 λεπτά να βράσουν και ύστερα τα σουρώνετε καλά. 3. Παράλληλα, πλένετε, στραγγίζετε και κόβετε τα φύλλα του βασιλικού για τη σάλτσα πέστο. 4. Ξεφλουδίζετε τις σκελίδες του σκόρδου και τις κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες. 5. Βάζετε το βασιλικό και το σκόρδο σε ένα γουδί και τα λιώνετε ώσπου να γίνουν πουρές. 6. Καβουρδίζετε τα κουκουνάρια στο φούρνο για 3 λεπτά, στους 200ο C, και τα θρυµµατίζετε στο γουδί. 7. Ανακατεύετε τον πουρέ του βασιλικού και του σκόρδου µε το κουκουνάρι και το τριµµένο Arla Αυθεντικό ∆ανέζικο Σκληρό Τυρί και προσθέτετε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι ώσπου να οµογενοποιηθούν όλα τα υλικά. 8. Στη συνέχεια βάζετε τη σάλτσα ντοµάτας και ανακατεύετε πολύ καλά. (Την ίδια διαδικασία µπορείτε να την κάνετε σε ένα multi, ανακατεύοντας όλα τα υλικά του πέστο µαζί.) 9. Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεµµυδάκια, αφού τα έχετε πλύνει πολύ καλά. 10. Σε µια κατσαρόλα βάζετε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε τα φρέσκα κρεµµυδάκια. Μόλις µαραθούν, προσθέτετε τα ζυµαρικά και τη σάλτσα πέστο και ανακατεύετε απαλά, ώσπου να ζεσταθούν. 11. Σερβίρετε σε ατοµικά µπολ, προσθέτοντας από πάνω το τριµµένο Arla Αυθεντικό ∆ανέζικο Σκληρό Τυρί και µερικά φύλλα βασιλικού. Από τον Σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου