Παραδοσιακοί κoυραμπιέδες με Lurpak

Παραδοσιακοί κoυραμπιέδες με Lurpak

Rating (0 votes)

My rating

Παραδοσιακοί κoυραμπιέδες με Lurpak

  • 600 γρ. βούτυρο Lurpak ανάλατο
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κρόκοι αυγού
  • 2 φακελάκια βανίλιες
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 3 κουταλιές κονιάκ
  • 250 γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροαλεσμένα
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις μαλακό
  • 500 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ποτήρι ανθόνερο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάτε το βούτυρο Lurpak (το οποίο έχετε σε θερμοκρασία δωματίου) με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει. Συνεχίζετε με τους κρόκους, τη βανίλια, το μπέικιν - πάουντερ (διαλυμένο στο κονιάκ) και τα αμύγδαλα προσθέτοντας σιγά - σιγά και το αλεύρι. Ζυμώνετε αρκετή ώρα (η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή για να πλάθεται εύκολα). Πλάθετε τους κουραμπιέδες και τους βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί. Τους ψήνετε σε μέτριο φούρνο (160°C) για 20-25 λεπτά περίπου. Μόλις τους βγάλετε, τους πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνη (και προαιρετικά με ανθόνερο). Όταν κρυώσουν, τους τοποθετείτε και τους πασπαλίζετε ακόμα μία φορά με ζάχαρη άχνη.