Λιβανέζικο Kunefeh από τον Στέλιο Παρλιάρο

Λιβανέζικο Kunefeh από τον Στέλιο Παρλιάρο

Rating (0 votes)

My rating

Λιβανέζικο Kunefeh από τον Στέλιο Παρλιάρο

  • 400 γρ. φύλλο κανταϊφι
  • 200 γρ. βούτυρο Lurpak λιωμένο
  • 450 γρ. τυρί κρέμα Arla Buko
  • 200 γρ. ψιλοκομμένη Arla Mozzarella
  • 100 γρ. γάλα
  • τριμμένο φυστίκια Αιγίνης για το γαρνίρισμα

Υλικά για το σιρόπι:

  • 300 γρ. νερό
  • 400 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ξαίνουμε και ανακατεύουμε με τα χέρια το κανταΐφι μαζί με το λιωμένο βούτυρο Lurpak. Στρώνουμε το μισό σε ένα αντικολλητικό κατά προτίμηση ταψί διαμέτρου 20 εκ. και ύψους 5 εκ. τουλάχιστον. Ανακατεύουμε τα δύο τυριά. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και την τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις ζεσταθεί ελαφρώς (όχι να βράσει) αποσύρουμε και το αδειάζουμε στο μείγμα των τυριών ανακατεύοντας. Απλώνουμε με προσοχή αυτό το μείγμα πάνω από το κανταΐφι και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι πιέζοντάς το με τις παλάμες μας προς τα κάτω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180οC για 50-60 λεπτά έως ότου πάρει ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 2 λεπτά και σιροπιάζουμε όταν και τα δύο είναι ζεστά. Γαρνίρουμε με τριμμένο φιστίκι. Χρόνος προετοιμασίας: 30΄ Μερίδες: 8-10 κομμάτια