Αν είναι πολύ ζεστός ο χώρος που δουλεύετε και σας δυσκολεύει η ζύμη για κουλουράκια στο πλάσιμο, αφήστε την ζύμη για 10’ στο ψυγείο να σφίξει και μετά μπορείτε να τα πλάσετε. Αν ψήσετε σε αντιστάσεις, αυξήστε την θερμοκρασία στους 180ºC. Ο φούρνος χρειάζεται αρκετή ώρα προθέρμανση για να πιάσει την σωστή θερμοκρασία στις αντιστάσεις. Στις αντιστάσεις ψήνετε στην κάτω σχάρα για λίγα λεπτά επιπλέον. Στις αντιστάσεις ψήνετε πάντα ένα ένα ταψί και ποτέ δυο μαζί. Αντίθετα, στον αέρα ψήστε και 2-3 ταψιά μαζί. Όμως σε αυτή την περίπτωση, πρέπει στα μισά του ψησίματος να αλλάξετε θέση στα ταψιά για ομοιόμορφο ψήσιμο.
Lurpak
|
250 γρ. |
---|---|
Ζάχαρη
|
140 γρ. |
Αυγού
|
2 κρόκους |
2 πρέζες αλάτι
|
|
1 μεγάλο ακέρωτο πορτοκάλια
|
|
Κονιάκ
|
15 ml |
60γρ. χυμό πορτοκάλι (1 μεγάλ ζουμερό πορτοκάλι)
|
|
1/8 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρικής
|
|
2 δάκρυα μαστίχα
|
|
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
|
450 γρ. |
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
|
1 μικρό αυγό
|
|
---|---|
1 κουταλιά της σούπας νερό
|