Εύκολο Ογκρατέν με 4 Τυριά Arla και Arla Κρέμα Γάλακτος

Εύκολο Ογκρατέν με 4 Τυριά Arla και Arla Κρέμα Γάλακτος

Δοκιμάστε μια πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή Ογκρατέν, με τυριά και Κρέμα Γάλακτος Arla!
Rating (2 votes)

My rating

Εύκολο Ογκρατέν με 4 Τυριά Arla και Arla Κρέμα Γάλακτος

Δοκιμάστε μια πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή Ογκρατέν, με τυριά και Κρέμα Γάλακτος Arla!

Υλικά

  • 500 γρ. πένες
  • 220ml Arla κρέμα γάλακτος light
  • 250 γρ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα
  • 130γρ. Αυθεντικό Regato Arla τριμμένο
  • 50 γρ. Arla Mozzarella
  • 50 γρ. Arla Κεφαλοτύρι
  • 80 ml γάλα light

Προαιρετικά

  • 2 ψιλοκομμένες φέτες καπνιστή γαλοπούλα ή χοιρινό
  • πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

Εκτέλεση

1. Βράζετε τις πένες και τις στρώνετε σε προετοιμασμένο πυρέξ. 2. Ζεσταίνετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά. 3. Προσθέτετε, ανακατεύοντας συχνά, το Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα, το μισό Arla Αυθεντικό Regato και την Arla Mozzarella. Προσθέτετε -προαιρετικά- την πιπεριά και την καπνιστή γαλοπούλα. 4. Βράζετε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να ομογενοποιηθούν τα τυριά σε μια κρεμώδη σάλτσα. Παράλληλα προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200ο. 5. Περιχύνετε τη σάλτσα στα ζυμαρικά και ανακατεύετε. Απλώνετε από πάνω το υπόλοιπο Arla Αυθεντικό Regato και το Arla Κεφαλοτύρι. 6. Ψήνετε στους 190-200ο μέχρι να πάρουν χρώμα τα τυριά (περίπου 45’).