Εύκολο burger με ελληνική πίτα

Εύκολο burger με ελληνική πίτα

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά Χρόνος Μαγειρέματος Μπιφτεκιού: 14-16 λεπτά αναλόγως το πάχος του
Rating (0 votes)

My rating

Εύκολο burger με ελληνική πίτα

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά Χρόνος Μαγειρέματος Μπιφτεκιού: 14-16 λεπτά αναλόγως το πάχος του

Για το μείγμα μπιφτεκιού:

  • 430 γρ. κιμάς (μοσχαρίσιος και χοιρινός μισός - μισός)
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 γραμμάριο χοντροκομμένο πιπέρι
  • 2 γραμμάρια αλάτι
  • γλυκιά πάπρικα
  • 1 πρέζα κάρυ
  • 1 κρόκο αυγού

Υπόλοιπα υλικά:

  • 4 μικρές πίτες για σουβλάκια
  • 1 ντομάτα κομμένη σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 χοντροκομμένες φέτες Arla Samsoe
  • λίγο φρέσκο μαϊντανό
  • λίγο φρέσκο μυρώνι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ προσθέτετε όλα τα υλικά για το μείγμα μπιφτεκιού και τα ανακατεύετε καλά. Το αφήνετε για λίγη ώρα στο ψυγείο για να τραβήξει όλα τα αρώματα από τα μπαχαρικά. Πλάθετε τον κιμά σε δύο μπιφτέκια και τα τοποθετείτε σε προθερμασμένο φούρνο και τα ψήνετε για 14-16 λεπτά στους 190 βαθμούς. Ταυτόχρονα ζεσταίνεται στον φούρνο και τις πίτες ψήνοντάς τες και από τις δύο πλευρές. Όταν τα μπιφτέκια έχουν ψηθεί φτιάχνετε το burger προσθέτοντας ανάμεσα στις πίτες το μπιφτέκι 3 φέτες τυριού το οποίο θα λιώσει από την θερμοκρασία του μπιφτεκιού την τομάτα και τα φρέσκα μυρωδικά.

Συμβουλές

Η παραπάνω συνταγή περιλαμβάνεται στο βιβλίο Εύκολες Συνταγές με Τυριά του σεφ Αλέξανδρου Παπανδρέου, το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιούνιο 2010 απο τις Εκδόσεις Ψυχογιός