Κουνέλι λεμονάτο

Κουνέλι λεμονάτο

Rating (0 votes)

My rating

Κουνέλι λεμονάτο

Συνταγή για 4 άτομα

  • 1 μικρό κουνέλι (1,5kg) κομμένο σε μερίδες
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 50 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλάκια ξύσμα απο λεμόνι
  • 7 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 50 ml λευκό κρασί
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το κουνέλι σε μερίδες. Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο Lurpak. Θωρακίζετε καλά όλα τα κομμάτια του κουνελιού από όλες τις πλευρές, να πάρει ωραίο χρώμα. Όταν έχει πάρει σχεδόν από παντού χρώμα προσθέτετε το ψιλοκομμένο σκόρδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σβήνετε με το λευκό κρασί προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, συμπληρώνετε με νερό μέχρι να μισοσκεπαστεί το κουνέλι, χαμηλώνετε την φωτιά και το αφήνετε να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα. Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα με λίγη φρέσκια ρίγανη από πάνω.