Ατομικά Σπανακοπιτάκια

Ατομικά Σπανακοπιτάκια

Rating (0 votes)

My rating

Ατομικά Σπανακοπιτάκια

  • 16 φύλλα κρούστας
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
  • 2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
  • 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές μυρώνι ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. Arla Το Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό Τυρί τριμμένο
  • 2 κρόκοι αυγού
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε και πλένετε καλά 1 κιλό σπανάκι και στην συνέχεια το αφήνετε να στραγγίξει. Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε 2 κουταλιές βούτυρο. Σοτάρετε το σπανάκι μαζί με 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθεί καλά και τα προσθέτετε σε ένα μπολ. Συνεχίζετε προσθέτοντας στο μπολ 250 γραμμάρια δανέζικο σκληρό τυρί Arla, 2 κρόκους αυγού, 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο, 2 κουταλιές μυρώνι ψιλοκομμένο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε στην άκρη. Απλώνετε στον πάγκο της κουζίνας τα φύλλα κρούστας και κόβετε τρείς ισομερείς λωρίδες κατά μήκος του φύλλου. Τοποθετείτε 3 λωρίδες μαζί, την μία πάνω από την άλλη και αλείφετε κάθε μία ξεχωριστά με λιωμένο βούτυρο. Τοποθετείτε στην βάση του κάθε φύλλου από μια κουταλιά γέμιση και τυλίγετε διαγώνια το κάθε φύλλο έτσι ώστε να πάρει το σχήμα τριγώνου. Στο τελείωμα του τυλίγματος περνάτε με ένα πινελάκι λίγο λιωμένο βούτυρο στην άκρη του φύλλου έτσι ώστε να κλείσει καλά. Τοποθετείτε τα έτοιμα πιτάκια σε ένα πιάτο και τα σκεπάζετε με μια καθαρή νωπή πετσέτα για να μην ξεραθεί το φύλλο μέχρι να ετοιμαστούν όλα. Ακολουθώντας την ίδια διαδικασία φτιάχνετε πιτάκια μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 20 λεπτά ή σε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο για 6-7 πλευρές.