Ατομικά Σπανακοπιτάκια

Ατομικά Σπανακοπιτάκια

45
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-123456789101112131415/

Εκτέλεση

  • Καθαρίζετε και πλένετε καλά 1 κιλό σπανάκι και στην συνέχεια το αφήνετε να στραγγίξει. Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε 2 κουταλιές βούτυρο.
  • Σοτάρετε το σπανάκι μαζί με 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθεί καλά και τα προσθέτετε σε ένα μπολ.
  • Συνεχίζετε προσθέτοντας στο μπολ 250 γραμμάρια δανέζικο σκληρό τυρί Arla, 2 κρόκους αυγού, 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο, 2 κουταλιές μυρώνι ψιλοκομμένο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Ανακατεύετε καλά και αφήνετε στην άκρη. Απλώνετε στον πάγκο της κουζίνας τα φύλλα κρούστας και κόβετε τρείς ισομερείς λωρίδες κατά μήκος του φύλλου.
  • Τοποθετείτε 3 λωρίδες μαζί, την μία πάνω από την άλλη και αλείφετε κάθε μία ξεχωριστά με λιωμένο βούτυρο.
  • Τοποθετείτε στην βάση του κάθε φύλλου από μια κουταλιά γέμιση και τυλίγετε διαγώνια το κάθε φύλλο έτσι ώστε να πάρει το σχήμα τριγώνου.
  • Στο τελείωμα του τυλίγματος περνάτε με ένα πινελάκι λίγο λιωμένο βούτυρο στην άκρη του φύλλου έτσι ώστε να κλείσει καλά.
  • Τοποθετείτε τα έτοιμα πιτάκια σε ένα πιάτο και τα σκεπάζετε με μια καθαρή νωπή πετσέτα για να μην ξεραθεί το φύλλο μέχρι να ετοιμαστούν όλα.
  • Ακολουθώντας την ίδια διαδικασία φτιάχνετε πιτάκια μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 20 λεπτά ή σε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο για 6-7 πλευρές.

Υλικά

16 φύλλα κρούστας
1 κρεμμύδια ψιλοκομμένο
1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
Βούτυρο Lurpak
2 κουταλιές
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μυρώνι ψιλοκομμένο
Arla Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό Τυρί τριμμένο
250 γρ.
2 κρόκοι αυγού
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι