Αρνάκι φρικασέ

Αρνάκι φρικασέ

Rating (0 votes)

My rating

Αρνάκι φρικασέ

  • 2 κιλά αρνί με κόκαλο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • 150 γρ. λάπαθα
  • 150 γρ. σέσκουλα
  • 10-15 φύλλα μαρούλι
  • 4 ψιλοκομένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 μικρά ποτήρια λευκό κρασί
  • ελαιόλαδο
  • χυμός απο 2 λεμόνια
  • 3 κουταλιές βούτυρο LURPAK
  • μισό λίτρο ζωμό κοτόπουλου

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζετε το αρνί και τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτετε το αλεύρι. Σβήνετε με το λευκό κρασί και προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέτετε ½ λίτρο ζωμό. Σιγοβράζετε το αρνί για 35-40 λεπτά και μετά προσθέτετε τα χορταρικά και χαμηλώνετε την φωτιά για να σιγοβράσουν μαζί με το αρνί. Όταν το κρέας πια έχει μαλακώσει και τα χόρτα έχουν βράσει προσθέτετε χυμό από λεμόνι και τέλος το βούτυρο σε μικρά κομμάτια.