Φιλετάκια Γαλέου

Φιλετάκια Γαλέου

Rating (0 votes)

My rating

Φιλετάκια Γαλέου

  • 4 φέτες φρέσκος γαλέους
  • 500 γραμμάρια μικρά τοματίνια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι θυμάρι ξερό
  • 3 σφηνάκια γλυκό Σαμιώτικο κρασί
  • 2 κουταλιές βούτυρο LURPAK
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • μερικά φιλαράκια φρέσκο δυόσμο

Εκτέλεση

Πλένετε τα τοματίνια και τα αφήνετε ολόκληρα ακόμη καλύτερα εάν είναι και στο τσαμπί τους. Τα τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό ταψί και πασπαλίζετε από πάνω αλάτι ( προτιμάμε ανθό αλατιού για αυτή την συνταγή) ,φρεσκοτριμμένο πιπέρι και περιχύνετε λίγο ελαιόλαδο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά μέχρι τα τοματίνια να ψηθούν. Σε μια επιφάνεια κοπής κόβετε τις φέτες του γαλέου σε κομμάτια. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί πολύ καλά προσθέτετε τον γαλέο. Ψήνετε τον γαλέο 4 λεπτά από κάθε πλευρά (αναλόγως και το πάχος που είναι κομμένη η φέτα) και στην συνέχεια σβήνετε με το γλυκό κρασί. Μόλις αρχίσει να εξατμίζετε προσθέτετε το βούτυρο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε κουνώντας το τηγάνι με κυκλικές κινήσεις. Η σάλτσα δένει και σερβίρετε τον γαλέο μαζί με τα ψημένα τοματίνια και λίγο φρέσκο δυόσμο.