Μεσογειακή Πίτσα

Μεσογειακή Πίτσα

Χρόνος προετοιμασίας: περίπου 35 λεπτά Χρόνος αναμονής: περίπου 10 λεπτά Χρόνος ψησίματος: περίπου 10 λεπτά
Rating (0 votes)

My rating

Μεσογειακή Πίτσα

Χρόνος προετοιμασίας: περίπου 35 λεπτά Χρόνος αναμονής: περίπου 10 λεπτά Χρόνος ψησίματος: περίπου 10 λεπτά

Για τη ζύμη:

  • 300 γρ. σιτάλευρο
  • 1 πακέτο ξηρή μαγιά
  • κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3 κουταλιές της σούπας Lurpak Soft αλατισμένο

Για το γαρνίρισμα:

  • 330 γρ. ντομάτες σε κομματάκια (κονσέρβα)
  • 100 γρ. αποξηραμένες ντομάτες τουρσί σε λάδι σουρωμένες
  • 150 γρ. μαύρες ελιές
  • 4 φέτες ζαμπόν καπνιστό (50 γρ.)
  • 230 γραμμάρια πιπεριές τσίλι πράσινη αποξηραμένη
  • του γλυκού, μαύρο αλεσμένο πιπέρι
  • 1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού ρίγανη αποξηραμένη ρίγανη
  • 200 γρ. Arla Delite Active 5% με χαμηλά λιπαρά

Εκτέλεση

Ανακατέψτε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι για τη ζύμη. Προσθέστε σταδιακά Lurpak Soft και 150 ml χλιαρό νερό και ζυμώστε μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία και απαλή ζύμη. Πλάστε τη ζύμη σε μπάλα και κατόπιν αφήστε την να φουσκώσει καλυμμένη σε ζεστό μέρος για περίπου 10 λεπτά. Απλώστε τη ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα σε ένα ταψί στο οποίο έχετε στρώσει λαδόκολλα και απλώστε τα κομματάκια ντομάτας ομοιόμορφα επάνω στη ζύμη. Κόψτε τις αποξηραμένες ντομάτες σε λωρίδες και τις ελιές σε δαχτυλίδια και κατόπιν κόψτε το ζαμπόν σε χονδρά κομμάτια. Σουρώστε το τσίλι. Απλώστε ομοιόμορφα τις ντομάτες, τις ελιές, το ζαμπόν και τη ρίγανη. Τρίβετε και ρίχνετε το τυρί Arla Delite. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 245°C (225° C σε φούρνο με γκριλ) για 10 λεπτά περίπου στην χαμηλότερη σχάρα του φούρνου.