Κρέπες Λαχανικών

Κρέπες Λαχανικών

Χυμός πορτοκάλι, κέικ, σάντουιτς και κρέπες λαχανικών
Rating (0 votes)

My rating

Κρέπες Λαχανικών

Χυμός πορτοκάλι, κέικ, σάντουιτς και κρέπες λαχανικών

  • 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε μπαστουνάκια
  • 2 ντομάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 8 φέτες Arla Delite Active 5%
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε μικρά μπαστουνάκια
  • 500 ml γάλα φρέσκο
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 3 αυγά
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύετε με το χτυπητήρι το αλεύρι, τα αβγά και το αλάτι. Ρίχνετε σιγά-σιγά το γάλα μέχρι το μίγμα για τις κρέπες να γίνει ομοιόμορφο. Η ζύμη για τις κρέπες είναι έτοιμη. Μπορείτε επίσης να ανακατέψετε και με ένα μίξερ. Ζεσταίνετε ένα τηγάνι 30εκ. και το αλείφετε με λίγο λάδι ή βούτυρο. Ρίχνετε 1 κουτάλα σούπας από το μίγμα και γέρνετε το τηγάνι για να απλωθεί το μίγμα στον πάτο του τηγανιού. Ψήνετε την κρέπα σε σιγανή φωτιά για μερικά λεπτά. Όταν ροδίσει την γυρνάτε από την άλλη μεριά με μία πλατιά σπάτουλα. Φτιάχνετε τις υπόλοιπες κρέπες (μέχρι να τελειώσει ο χυλός) κατά τον ίδιο τρόπο, αλείφοντας κάθε φορά το τηγάνι με λάδι. Διατηρείτε τις κρέπες ζεστές. Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρετε τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια και τα αφήνετε στην συνέχεια να κρυώσουν. Γεμίζετε τις κρέπες με τις σοταρισμένες πιπεριές και τα κολοκυθάκια και προσθέτετε τομάτα και από δύο φέτες Delite σε κάθε κρέπα. Της τυλίγετε και σερβίρετε σε ατομικά πιάτα. Τα μυστικά της συνταγής: Με την ίδια συνταγή για κρέπες αντικαθιστώντας το αλάτι με ζάχαρη μπορείτε να φτιάξετε γλυκές κρέπες. Arla Delite Active 5% σε φέτες 125gr